Tavaszi idény:

Öregfiúk

A mindenkori célt, a kiesés elkerülését, az idén is teljesítettük. Nagy élmény volt, hogy a Bp. Honvéd csapatával szerepeltünk egy csoportban , és a korábban csak a válogatottból ismert játékosok is a hidegkúti pályára léptek. A csapat éppen átalakulóban van. Szerencsére 3-4 játékos is „beleöregedett” ebbe a korosztályba, velük sokat erősödhetünk.  Elismerésre méltó, hogy már évek óta stabilan tartjuk a II. osztályú tagságot.

II. csapat

A magabiztos őszi szereplés után egy kisebb megtorpanás volt érezhető a tavaszi idényben. Volt olyan mérkőzés, ahol a kiállás is gondot jelentett. A bajnokság végére, azért minden a helyére került és bajnokcsapatot ünnepelhettünk!

A nagykovácsiból érkezők és a régi hidegkútiak igazi csapatot alkottak és megérdemelték a bajnoki címet !

I.csapat

A várakozáson felül sikerült őszi idény után kicsit tartottam a tavasztól. Nem tudtam, hogy reagálnak a játékosok a nagyobb elvárásokra, hogy tudják kezelni az esélyesség terhét. Már a téli felkészülés alatt kiderült, hogy nem lesznek gondjaink. A magasabb osztályú csapatokkal  játszott edzőmérkőzéseken kiderült, hogy nem okozott gondot a nagyobb iram, a gyorsabb játék és a fizikailag erősebb ellenfelek sem.  A bajnokságban végig kiegyensúlyozottak, magabiztosak voltunk, a csapat játéka folyamatosan fejlődött. A tavaszi idény gólaránya 62-7 volt. Kialakult egy állandónak mondható csapat. A  keretben 10 olyan játékos van aki több mint 20 mérkőzésen lépett pályára. Minden mérkőzésen érződött a magabiztosság, nem estünk kétségbe, ha az elején nem sikerült gólt szereznünk, vagy ha az ellenfél szerzett vezetést. Természeten voltak hibáink is, de ezeket szinte azonnal tudtuk javítani.

A bajnokság végén pedig olyan élmény várt ránk, amelyet nagyon nehéz szavakkal leírni. Több mint 40 éve élek az amatőr fociban, nagyon sok mindent megértem, nyertem bajnokságot játékosként is, de ez a mostani  valami egészen más volt. Nem tudom másképpen mondani: csodálatos érzésvolt !

Aki részese volt az ünneplésnek, annak nem kell elmondanom, aki nem volt részese, annak azt kívánom, hogy legalább egyszer legyen része ilyen csodában!

 

Őszi idény:

Öregfiúk:

Munkahelyi elfoglaltság miatt,  sajnos  már nem tudtam a csapa rendelkezésére állni.

II. csapat:

Juhász István személyében sikerült egy igazán kiváló edzőt találnunk  a csapat mellé.

I.csapat:

Nagy várakozással tekintettünk az őszi idény elé. A felkészülésünk jól sikerült, több játékos is érkezett a csapathoz, erős kerettel vágtunk neki a bajnokságnak.  A kezdés – a hiányzók ellenére – kiválóra sikerült. Az első három mérkőzést megnyertük, a negyediken döntetlent játszottunk. Ezután alapemberek estek ki – súlyos – sérülések miatt, és az addigi magabiztosság eltűnt. Az egyik legnagyobb erényünk, az állandónak mondható csapat esett szét. Hétről hétre más felállásban játszottunk, többen idegen posztokon léptek pályára.  A középhátvéd posztján összesen 6 játékos játszott. Bizonytalanok voltunk és az ellenfelek ezt kis is használták, sorban jöttek a vereségek. Szerencsére egy-egy mérkőzésre sikerültrendezni a sorokat és így azért sikerült pontokat is szereznünk. A bajnokág végére ismét egyenesbe kerültünk és két győzelemmel zártuk az évet.

Az világosan látszik, hogy a II. osztályú bajnokság sokkal erősebb, mint a III. osztály volt. Sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükség a helytálláshoz. Az bizakodásra ad okot, hogy a sérült alapemberek, hiányában is sikerült 7. helyen zárnunk az őszi idényt. A játékosok  minden dicséretet megérdemelnek, a sok nehézség  ellenére is – sokan kényszerből idegen posztokon játszva is – helytálltak.

Végezetül néhány gondolat a 2015. év zárásaként.

Az idén 92 éves egyesületünk történetének legszebb napjait éli. A minden eddiginél kiválóbb körülmények, a minden eddiginél  gazdagabban felszerelt szertár,  a minden eddiginél több igazolt játékos, a különböző bajnokságokba minden eddiginél több benevezett csapat mind bizonyíték erre.

Minden hidegkúti vezetőnek, edzőnek, játékosnak, szurkolónak, és szimpatizánsnak azt kívánom, hogy a  folytatás hasonló legyen.

 

Hajrá hidegkútiak, hajrá HSC!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.