Csapatunk az előző két holtszezonban a TNT küzdelmeiben vett részt, idén azonban az első alkalommal megrendezésre kerülő Pest megyei téli műfüves bajnokságba neveztünk. Az eredeti sorsolás után az E csoportba és a Vasas pályára kerültünk, de a Pomáz ICO SE kérésének eleget téve helyet cseréltünk velük, így a B csoportban és Diósdon szerepelünk minden hétvégén.

Az első mérkőzésre vasárnap délben került sor, egy régi ismerős a Pest megyei III. osztályban szereplő PILE SC (Pilisszentkereszt) ellen. Rendkívüli hidegben próbáltunk visszavágni a nyáron elszenvedett vereségért, amikor egy igen tartalékos kerettel utaztunk Pilisszentkeresztre, ahol minden nyáron vendégül látnak minket. A 2 csapat vezetői közötti jó viszonynak köszönhetően csapatunk részt vett már a Dera Kupa kispályás labdarúgó tornán is, amit meg is nyertünk 2012. nyarán, illetve többször érkeztek már hozzánk teremtornára, vagy pünkösdi kupára a szentkeresztiek is. A PILE SC jelenleg vezeti a III-ad osztály tabelláját. Érdekesség, hogy itt szerepel a szomszédvár, a mumus Nagykovácsi SE csapata is.

Az első félidő után 0-0-ra álltak a csapatok, de a második játékrészben 3 gól is esett. Bedő Doma révén jutottunk vezetéshez, amit még sikerült a PILE-nek kiegyenlítenie, de Doma 2. találatára már nem volt válaszuk. Csapatunk így győzelemmel nyitotta a 2014-es évet, és a nagy pályás torna küzdelmeit. A PILE SC-vel pedig továbbra is szeretnénk megőrizni a jó kapcsolatot, így már most elfogadták meghívásunkat a pünkösdi nagy pályás tornánkra, ahol tavaly a 2. helyen végeztek.

PILE SC – HSC 1-2 (0-0) (G.sz.: Bedő 2) / Diósd, 10 néző

Összeállítás: Gál – Cseh L., Remetei, Badon, Pétery – Pap (Besnyői), Horváth, Kovács, Pál – Bedő, Scherer (Rusznák)

Martin Béla, vezetőedző értékelése: “Kezdetnek nem volt rossz! Mindenki nagyon igyekezett. Sajnos sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul ezért a kelleténél izgalmasabbra sikeredett a vége. Ami örvendetes, hogy úgy láttam, hogy erővel egész jól bírtuk.”

Jánszki Norbert, a PILE SC játékosa: “Gratulálok a győztes csapatnak. Ügyesek voltatok!!!”

A csoport másik két meccsén:

Fogócska SE – Törökbálinti TC 1-2 (1-1)

Perbál SC – Tárnok Bolha 3-2 (1-1)

Csapatunk a 2. fordulóban az érdi Fogócska SE ellen lép pályára. A Pest megyei U21-es bajnokság A-osztályának nyugati-csoportjában szereplő csapat jelenleg a 3. helyen áll, csupán 3 ponttal lemaradva az élen telelő Százhalombattai VUK SE mögött. Annak ellenére, hogy utánpótlás csapatról van szó, intő jel lehet, hogy csupán 1 gólos vereséget szenvedtek a nem rég még NB III-as, jelenleg a Pest megyei I. osztály 7. helyén álló Törökbálinti TC-től az első fordulóban. Nehezebb meccsre számíthatunk mint az előző fordulóban és gyorsabb iramra. A mérkőzésre vasárnap (02.02.) 12:00-kor kerül sor a diósdi műfüves pályán. Várunk minden szurkolót szeretettel.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.