Csapatunknak a legutóbbi két fordulóban nem sikerült pontot szereznie, így kicsit távolodtunk a felsőháztól.

November 2-án szombaton a Chinoin SC vendégei voltunk Újpesten. Itt sosem volt túl sok sikerélményünk az elmúlt években és ezúttal sem m voltunk a találkozó esélyesei, de reménykedtünk a meglepetés pontszerzésben. Ellenfelünk tavaly még egy osztállyal feljebb szerepelt, ahol a középmezőnyben végzett, de idn nem válalta az indulást és csak a BLSZ III-ba nevezett be, így lettünk ismét csoporttársak.

Kapusunk Gál Laci a mérkőzés előtt súlyos szemsérülést szenvedett, így nem állt Martin Béla vezetőedző rendelkezésére, helyette – lévén több kapus nincs a keretben – vész kapusunk Pétery Zoli kezdett. Ami bizakodásra adott okot viszont, hogy a hosszú sérülése óta először kezdett  Lakatos Levi és végre itt volt velünk tavaly házi gólkirályunk az Egerben tanuló Bedő Doma. Levi jól is mozgott, bár látszott még rajta a hosszú kihagyás, ami viszont Domát illeti, ő egyáltalán nem találja tavalyi önmagát, pedig nagyon fontos láncszeme lenne csapatunknak, hiszen a befejezésekkel jócskán akadnak gondok. Ennek biztos oka az a nehéz helyzet, hogy lévén vidéken tanul csak a meccsek töredékén tud ott lenni, és lehet, hogy a sok utazás is rányomja bélyegét teljesítményére, vagy csak egyszerűen hullámvölgyben van ami bárkivel elő fordulhat.

Az első félidő rémálomszerűen zajlott, az ellenfél úgy átrohant a védelmünkön, mint kés a vajon és szegény Pétery Zolinak esélye sem volt a góloknál, pedig az ellenfél egyáltalán nem hasonlított a régi rémisztő Chinoinokra sőt, egy közepes csapat benyomását keltette akinek végig kijött a lépés velünk ellentétben. A második félidőben többek között a cseréknek is köszönhetően felélénkült csapatunk és 4 gólt szerezve szorossá tette a meccset. Egyszer az ellenfél is betalált még, így azért azt nem mondhatjuk, hogy veszélyben forgott volna a hazai győzelem, mindenesetre jobb szájízzel jöhettünk el Újpestről mintha egy csúnya zakó lett volna a vége.

Chinoin SC – Hidegkúti SC 6-4 (5-0)

Összeállítás: Pétery 4 – Hegyi 4 (Besnyői 5), Cseh 4 (Szlágyi 4), Remetei 4, Feczer 5 (Molnár 0) – Pál 5, Kovács 5, Horváth 4 (Szilágyi II 4), Tamás 4 (Scherer 5) – Lakatos 4, Bedő 4

Gólszerzőink: Bedő, öngól, Kovács, Scherer

Sárga lap: Kovács

 

Múlt hétvégén a mögöttünk álló Budai XI vendégei voltunk, akikről tudtuk, hogy a tavalyi keretükhöz képest sokkal gyengébbek, többek között Pintér és Sztranyovszky is távozott tőlük. Bár 16 fős utazó keretünk volt ezúttal is, a múlt heti kezdőcsapatból 5-en (!!!) hiányoztak. Kovács Danit sajnos ismét megműtötték a vállával, előreláthatólag 5-6 hónap kihagyás vár rá. Lakatos Levi nászúton volt, Bedő Doma Egerben maradt, Hegyi Balázs tanulmányaira hivatkozva maradt távol, Remetei Ákos pedig Bécsbe utazott. Visszatért viszont a kapuba Gál Laci, aki szemsérülése ellenére vállalta a játékot, hátha ezzel segíteni tud csapatán.

A mérkőzés borzalmas színvonalú volt. Mind a két csapat hajtott, de egyik csapat sem volt veszélyes a kapukra. A mérkőzés egyetlen gólja egy kapushiba volt, hiszen a hárítani igyekvő Lacika az ellenfélhez ejtette a labdát aki köszönte szépen és élt a lehetőséggel. A meccs végén mindent megtett csapatunk az egyenlítés érdekében. Az utolsó 5 percet már kapusunk is szinte végig az ellenfél kapuja előtt töltötte, de nem sikerült az egyenlítés. Nem csak, hogy vereséget szenvedtünk, de a Budai XI ezzel a győzelmével megelőzött bennünket és visszaestünk a 9. helyre. Még két mérkőzés van az őszből, de egyre nehezebben elérhetőnek tűnik az áhított felsőház elérése.

Nagy pozitívum volt, hogy bár szervezett szurkolás nem volt, több meccs kihagyás után népes szurkolótábor kísért el bennünket. Még van 2 meccsünk bizonyítani nekik, hogy megéri kijárni. Jó lenne tavasszal tömött lelátók előtt gálázni az új hazai stadionban!:))

Budai XI SE – Hidegkúti SC 1-0 (0-0)

Összeállítás: Gál 5 – Feczer 6, Rétfalvi 6, Badon 5, Pétery 5 (Besnyői 5) – Stoll 5 (Botzheim 5), Horváth 5, Cseh 5, Tamás 5 – Szilágyi 5 (Scherer 6), Pál 5 (Szilágyi II 5)

 

November17-én, vasárnap az ESMTK II csapatát fogadjuk. Sajnos nem sikerült elcserélni a pályaválasztói jogot, így maradtunk mi a “hazaiak”. Ezúttal a Nagykovácsi SE pályáján fogadjuk ellenfelünket, ami szintén elég közel van Hidegkúthoz így reméljük sok szurkolónk átutazik majd Kovácsiba. Köszönjük a nagykovácsi csapatnak a segítséget, illetve az ESMTK-nak, hogy hozzájárultak a vidéki helyszínhez, ami amúgy nem lett volna kötelességük.

A.G.

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.