Sorozatunkban bemutatjuk azokat a játékosokat akik a téli átigazolási időszakban csatlakoztak csapatunkhoz és tavasztól nálunk folytatják pályafutásukat. A második bemutatkozó Ali Mohammad Borna, azaz “Ali” aki iráni állampolgár és a HSC lesz az első csapata.

Ali pont egy éve készül csapatunkkal, de az eddigi átigazolási időszakokban valami mindig meghiúsította leigazolását. Úgy néz ki ezúttal minden sínen van és a tavasszal már tétmeccsen is bemutatkozhat az iráni légiós, aki már több edzőmeccsen, illetve kispályás tornán szerepelt csapatunkban.

Született: 1992.06.18. (Irán)

“A családommal jöttem Magyarországra. Édesapám az iráni nagykövetségen dolgozik, én pedig itt járok iskolába. Nagyon szeretem az országot. Először a Margitszigetnél próbálkoztam, de ott sajnos nagyon sok rasszista megnyilvánulással szembesültem. Bognár Áron barátommal jöttem Hidegkútra, itt nagyon jól érzem magam. Kedvesek a csapattársak és jó fejek velem”

Alit – aki egyébként szélső védőként bevethető – megkértem meséljen nekünk kicsit az iráni futballról. ekkor nagyon felcsillant a szeme és büszkén belekezdett:

“Az iráni játékosok nagyon jól játszanak. Sok perzsa játszik külföldön: Spanyolországban, Németországban, Svédországban, Angliában. A nemzeti csapat is erős, Brazíliába a világbajnokságra is kijutottunk.”

Valóban ott lesz az iráni válogatott a nyári VB-n, de azért Ali lelkesedése ellenére nem mondhatjuk, hogy egy világverő csapatról lenne szó, ám ők legalább kijutottak. Irán jelenleg a 34. a FIFA világranglistáján egy laza 12 hellyel megelőzve a 46. Magyarországot. Legutóbb Libanon válogatottját verték 4-1-re. A VB-n az F csoportban Argentínával, Bosznia-Hercegovinával, illetve Nigériával került egy csoportba. Engem személy szerint meglepetésként érne, ha nem a csoport utolsó helyén végeznének.

Hamarosan jelentkezünk sorozatunk következő részével, Alit pedig köszöntjük a HSC családban!

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.