Csapatunk vezetőedzője Martin Béla amikor anno megkerestem, hogy nem vállalná-e el a vezetőedzői feladatokat nem sokat gondolkodott egyből elfogadta a felkérést. Azóta megéltünk vele egy csodálatos tavaszt amikor a hazai meccseinken 40-50 fős szurkoló sereg űzött bele bennünket a győzelmekbe és a sima bennmaradásba, majd a következő szezonban a bizonyos “hontalan” szezonban is sikerült elérnie a célt… a túlélést. Nyáron amikor legutóbb beszélgettünk, azt éreztem rajta, hogy ő is érzi. Érzi amit én éreztem. Azt, hogy tényleg lesz új pálya, tényleg lesz olyan Hidegkúton, hogy igazi foci edzés és lehet itt foci is, sőt lesz is. És lett foci…

Kérlek értékeld nekem az őszi szezont a felnőtt csapatok szereplését illetően!

Azt hiszem egyértelműen látszik az előrelépés mindkét csapatnál. A tartalék csapatnál már az is egy szuper dolog, hogy nem volt létszámgond, sőt voltak olyan meccsek ahol keretet kellett szűkíteni. Az első csapat kiemelkedő szereplését egyértelműen annak tulajdonítom, hogy végre vannak rendszeres edzések. Ahogy az is nagy szerepet játszik a fejlődésben, hogy nagy a harc a csapatba kerülésért. A sorsolásunk viszont nagyon kemény a tavaszi idényre, mert az első 8 helyezett közül csak 1 jön hozzánk, a többiekhez mind mi utazunk. Nagyon szoros a bajnokság. Elég 2-3 balszerencsés meccs és máris az 5. helyen találhatjuk magunkat. Az viszont jó hír, hogy a jelek szerint még tovább erősödik a keret.

Ez pontosan mit jelent? Milyen játékosmozgás várható?

Kiener Tamás (Üröm SC), Bajor Beni (Újbuda FC), Budi Gábor (Nagyvázsony) érkezése és Doma várható maradása mindenképpen erősítést jelent. Soha nem látott harc lesz a csapatba kerülésért. A védelem egyben maradása is nagy erősítés hiszen az első csapat fele annyi gólt kapott mint tavaly ilyenkor és 1/3-át a tavaly előttinek.

Változott valamit a szezon előtt megfogalmazott cél?

A cél nem változott. A dobogó. Az már más kérdés, hogy csalódott lennék, ha nem sikerülne megnyernünk a bajnokságot. Nem mi voltunk az egyértelmű esélyesek, de mostanra ez talán megváltozott. Egyfajta nyomás alatt kell játszanunk és nem tudom, hogy ezt elbírjuk-e?! Nagyon bízom benne, hogy igenis el. Az ősz folyamán is sikerült több meccsen is hátrányból fordítanunk. Ha ez a mentalitás megmarad, sokra vihetjük.

A Kupában ismét megéltük a tavaszt. Tavaly egy nagy pofont kaptunk Ürömön az Ikarustól… Most is első osztályú csapat következik, a Testvériség SE. A Vízműveket már sikerült búcsúztassuk. A címvédő Tesi edzője azt nyilatkozta idén is kupát szeretnének nyerni, de nem becsülnek le minket. Mit vársz ettől a meccstől?

Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Mindent meg fogunk próbálni és meg is fogjuk nehezíteni a dolgukat. Úgy gondolom, hogy ez a meccs is a felkészólés – nagyon fontos – része. Ezek után már okosabbak leszünk a várható folytatással kapcsolatban is.

Ha már felkészülés… Miből áll az idei téli felkészülés? Könnyű hetek várnak a játékosokra?

Azt tervezem, hogy a keddi edzések keményebbek lesznek (ez titok, mert ha megtudják nem jönnek). A mérkőzések pedig szintén edzések, mivel ott minden előfordul, amit esetleg edzésen nem csinálunk. Hamindenki komolyan veszi, a tavaszi idényre nagyon jó erőben leszünk.

Van valami amit te kérnél a vezetőségtől, vagy a játékosoktól ami megkönnyítené a munkádat?

Nem ártana, ha lenne egy rendes méretű hordozható kapu, ha lenne megkülönböztető mez, valamint egy mágnestábla is nagyon hasznos lenne. A játékosoktól csak annyit kérek, hogy járjanak edzésre. Illetve az se jönne rosszul, ha érkezne még egy kapus.

Reméljük az illetékesek olvassák ezt a cikket. :)) Már 2 különböző téli nagypályás tornán is szerepeltünk az elmúlt években (TNT, Pest megyei) idén pedig hazai környezetben tehetjük meg ezt. Ez a torna milyen szerepet tölt be a felkészülésünkben? Cél van itt is? 

A cél természetesen mindig a győzelem. Mivel ezen a tornán hasonló erősségű ellenfelekkel találkozunk ez elérhetőnek tűnik. De az se tragédia, ha egyszer-egyszer megbotlunk. A lényeg, hogy sokat tudunk játszani. A meccsekre könnyebben összejönnek a csapatok.

Újévi fogadalom van esetleg?

Fogadalom nincs, mert még soha nem sikerült megtartanom! BUÉK mindenkinek!

A.G.

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.