Csapatunk a Téli Nagypályás Torna idei kiírásának utolsó csoportkörében a Pest megyei első osztályban szereplő Budakalászi MSE csapatával csapott össze. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy egy esetleges győzelemmel felléphetünk akár a csoport 4. helyére is, de a papírforma természetesen a kalásziak győzelmét diktálta.

Csapatunk a mérkőzésre 15 fős kerettel érkezett és az alábbi összeállításban szerepeltünk:

Gál – Soós (Nagy), Remetei, Horváth, Csercsa (Hegyi) – Pál, Cseh (Molnár), Kovács D., Besnyői – Apjok (Borzás), Bedő

Az egész meccsre jellemző volt, hogy ellenfelünk birtokolta többet a labdát, sőt sokszor 8-9 emberrel is támadtak, mi pedig a kontratámadásainkra, labdaszerzéseinkre építhettünk. Az első félidőben hiába támadtak többet, igazán nagy helyzetekig nem jutottak el a kalásziak, akiket ez igen csak ingerelt, nem beszélve edzőjükről, aki a meccs végére valószínűleg teljesen elvesztette a hangját, bár mint utólag tudjuk, legalább győzelemnek örülhetett. Bedő Doma szép ballábas bombájával tehát 1-0-s meglepetésre hidegkúti vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. Martin Béla a félidőben 3 helyen is változtatni kényszerült, hiszen Apjok és Cseh el kellett menjen, Csercsa pedig lesérült az utolsó percekben.

Ennek ellenére a második félidőt is jól kezdte a csapat és Kovács Dani csapatkapitányunk egy szögletből varázsolt gólt. Ekkor talán picit elhittük, hogy meglehet a meccs. Egy dologgal nem számoltunk, amivel nálunk sajnos mindig kell. Budakalászon van edzés…..és erőnlét is. Csapatunk elfáradt, a cserékkel felpörgetett kalásziakról sajnos viszont ez nem volt elmondható így sikerült nekik elég hamar az egyenlítés, amire még Doma tudott adni egy újabb bombával egy csattanós választ. Az utolsó 5 percben pont úgy, ahogy az előző héten, sikerült 2 gólt bekapjunk így vereséget szenvedtünk sajnos.

Meccs utáni nyilatkozatok:

Pintér Sándor, a Budakalászi MSE edzője: “Izgalmas, küzdelmes mérkőzésen a jobbik csapat győzött! Kapott góljainkat súlyos egyéni hibák előzték meg.”

Apjok Gergely, a Hidegkúti SC játékosa: “Lemásoltuk előző heti teljesítményünket, amikor ugyanúgy vezettünk ellenfelünk ellen, ám végül kikaptunk. A jobbik csapat győzött, gratulálok nekik!”

Az Építők után a Budakalásszal is egy jó iramú komoly csatát nyomtunk le, mindkét esetben az erőnlét hiányára fogható a vereségünk, hiszen 50-60 percig méltó ellenfelek voltunk a magasabb osztályú gárdáknak!

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Détári Lajos, aki a torna honlapjának is nyilatkozott, tőlünk Doma játékát kiemelve: “Remek kezdeményezés ez a torna. Remek ellenfelekkel, jó pályán mérkőzhetnek meg a csapatok és a mérkőzések is nagyjából a fele költségbe kerülnek. A csapat a héten edz párszor, de a jó felkészüléshez elengedhetetlen, hogy az edzéseken tanultakat mérkőzéseken is gyakorolhassák a játékosok.” A 61-szeres válogatott labdarúgó elmondta, hogy a budakalásziaktól Szalontai Bence, valamint Széll Tamás, míg a hidegkútiaktól Bedő Domonkos játéka tetszett neki különösen.

Csapatunk így a C csoport utolsó helyén végzett. Szombaton a D csoport 6. helyezettjével a Previfitt SE-vel ütközünk majd. Az ellenfél hozzánk hasonlóan BLSZ III-as így ez is egy jó erőfelmérő lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.