Valamennyi – bajnokságba nevezett – utánpótlás korosztályunk ezen a hétvégén lépett pályára először. Az szezonkezdet mindig döcögős, hisz az edzések is csak az iskolával egy időben kezdődnek, még nem igazán állnak össze a csapatok. Szeptember nyolcadikán az U/12-es (2001-es) korosztály mutatkozott be. A délben, nagy melegben kezdődő mérkőzést a Palkovics Kristóf – Havasi Marci, Dinnyés Ákos, Kis Botond, Jordán Bertalan – Pamuk Anti, Keszei Balázs, Csapody Sebestyén – Szalai György összeállításban kezdtük, a kispadon Darabos Ricsi (kapus), Hegedűs András, Borzon Márton, Galli Gergő és Miha Márton ült.

Játékosaink a meccs elején keresgélték a helyüket – meccs- és edzéshiány, tavaly ugyanekkora pályán 10+1-en játszottak – de megnyugodtunk, és Gyurika kiugrása után a vezetést is megszereztük. Ez után kiegyenlített játék folyt, mi kevés ötlettel játszottunk, a csepeliek főként veszélyes szögleteikkel riogattak. A fordulás után beindult Gyurika, lőtt két szép gólt, fejjel megcsúsztatott egy szabadrúgást, amit Sebi a hálóba pofozott, és eldőlt a meccs. Az í-re a pontot Miha Marci tette fel, aki élete első bajnokiján megszerezte élete első hivatalos gólját, ezzel téve fölényessé magabiztos győzelmünket. Soha rosszabb idénykezdetet.

Hidegkúti SC – Csepel FC 5 : 0

Az U/13-as korosztály (200-es) idegenben, a Mészöly Focisuli ellen kezdte meg szereplését szeptember 9-én 13.00-kor. Mivel én a ’98-asokkal mentem futsalozni, Szekeres Tamást kértem meg, hogy vezesse a srácokat. A helyszínen derült ki, hogy hiába van rendben az összes sportorvosi papírunk, a BLSZ néhány játékosunknak nem állította ki a versenyengedélyét, így ők nem játszhatnak. Tehát hiába voltunk meg teljes létszámban három cserével, csupán 7+1-en játszhattunk, ráadásul néhányan olyan poszton, ahol eddig még sosem. A Juhász Gergő – Schin András, Kertes Kristóf, Jordán Bertalan – Keszei Balázs, Szekeres Marcell, Szebedy Vajk – Szalai György felállásban végig játszó csapatunk az első félidőben a jó kapus-teljesítménynek és a kiváló védekezésnek köszönhetően csupán egy gólos hátrányba került. A második félidőben Gyurika szokásos kiugrom, mindenkit lefutok, berúgom produkciójának köszönhetően egyenlítettünk, majd a vége előtt pár perccel Keró szögletét Keszei Balu a hálóba pofozta, ezzel

a vége 2 : 1 ide. Bravúr a javából! Ennyi múlik egy jó edzőn.

Az U/15-ös (98-as)korosztály tavaly már indult az országos futsal bajnokságban, ahol az egy évvel idősebb korosztályban az ország tízedik legjobb csapataként végeztek. Idén, fejlődésük érdekében beneveztem őket az ELTE felnőtt kispályás bajnokságába, ahol minden pénteken két db, 2×20 perces meccsen gyakorolnak. Épp ezért nagy várakozással tekintek a saját korosztályuk futsal szezonja elé. A mai napon első meccsünket a Veszprém csapata ellen játszottuk, és magabiztosan nyertünk 7:1 arányban. Ezt követte pihenő nélkül a Szombathelyi Haladás. Magabiztos 15:1 ide a végeredmény, 18 másodperc után már vezettünk, végig nagy fölényben játszottunk. Ezt követte két meccs szünet, majd a hazaiak, a Cső-Montage Üllő. A félidő 6:2 ide, a végén kaptunk két elkerülhető gólt, a végeredmény 7:4 ide. Mindhárom csapattal szemben fizikai fölényben is voltunk, mai mérlegünk 9 pont, 29:6-os gólarány. Nem hangzik rosszul, pedig igazán nem játszottunk jól, van még tartalék a csapatban.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.