Az őszi szezon végén a csapattagok a legjobb játékos (Gál Laci) mellett a legjobb nyári igazolásra is szavazhattak. A legjobbnak Scherer Gábort választották, aki a Csillaghegyi MTE gárdájától érkezett hozzánk. Korábban az ESMTK és a III.kerületi TVE színeiben az NB II-ben és az NB III-ban is megfordult, ma pedig már Hidegkúton zsonglőrködik. A legtöbben csak úgy ismerik, a “hidegkúti Jack Tuijp”. Az alábbiakban a születésnapját ma ünneplő csatárral készült interjúnkat olvashatják:

Először is nagyon boldogat kívánok!
Köszönöm szépen!
Az őszi szezon végén téged választottak meg a csapattársak a nyár igazolásának. Hogy került képbe nálad a HSC? Miért igazoltál ide és hogy érzed magad a csapatban?
Közel 5 éve szögre akasztottam a focicipőmet, pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak nálam, így egy hosszabb időre szüneteltetnem kellett a rendszeres sportolást. Nagyon hiányzott már foci, az öltözői hangulat, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérnék a pályára. Körbekérdeztem, milyen lehetőségek vannak, és volt Kerületes csapattársam, Fenyvesi Bence ajánlotta a HSC-t. Nagyon szimpatikus volt a csapat az elmondás alapján, így játékra jelentkeztem az első nyári edzőmeccsen. A döntésemet nem bántam meg, nagyszerűen érzem magam, nagyon rendes mindenki, jó csapat a HSC. Hiányérzetem azért van bőven, de erről csak én tehetek, sajnos nem igazán tudtam visszarázódni a játékba. Ezért is ért meglepetésként, hogy engem választottak a legjobb igazolásnak. Igaz, nem volt sok érkező, no meg biztosan közrejátszott a csapattársak döntésében egy bizonyos hordó sör…
Na igen, nézzük az őszöd a számok tükrében: 10 meccsen léptél pályára, 5 alkalommal kezdőként, 5-ször pedig a padról szálltál be. Ezeken a meccseken 2 gólt szereztél. Mennyire vagy elégedett ezzel?
Ha foci oldalról nézzük, akkor egyáltalán nem vagyok elégedett. De nézzük a jó oldalát: legalább addig is jó levegőn voltam.
Az első 4 meccseden kezdő voltál utána leginkább a padról szálltál be. Ez rosszul érintett? Mi a célod a tavaszra?
Egyáltalán nem érintett rosszul, hiszen én is éreztem, hogy nem tudtam élni a kezdeti sok játéklehetőséggel, nem igazán ment a játék, így törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb padon leszek. Másrészről pedig csereként is szeretek beállni, bármennyi játéklehetőségnek örülök, na meg sokszor könnyebb beszállni a már fáradt ellenféllel szemben. Tavasszal egyértelműen az a célom, hogy több gólt lőjek, és jobban játsszak, mint ősszel, bár ez a mutatott teljesítményem alapján talán nem is lesz nehéz feladat. Egyébként nekem mindennél fontosabb, hogy a csapat szerepeljen jól, mint hogy elmondhassam magamról, hogy “milyen jó voltam”… Ez talán hülye szövegnek tűnik, de így van!
Az első bajnoki gólod a Törökbálint ellen szerezted és ez egy nagyon értékes pontot ért. Hogyan emlékszel vissza erre a találatra?
Bombagól volt, nem vitás! Elindultam a saját térfelünkről, kicseleztem 5 játékost, majd 25-ről elvállaltam, majd kiszakadt a háló! Na jó nem így volt. Pál Tibi gyönyörűen centerezett a szélről, én pedig 2 méterről bepofoztam a kapuba. Nem volt nagy gól, de legalább pontot mentettünk, és pont ugyanannyit ért, mint a 25 méteres löketem, amit valamikor álmodtam.
Sokan legyintenek a BLSZ III-ra. Te játszottál az NB III-ban, nyilván neked is meg van a véleményed az itteni színvonalról?!
Sokan nem tudják rólam, de egy szezonban még a másodosztályban is pályára léptem párszor az ESMTK színeiben. Ezt nem is nagyon szoktam híresztelni, mert a mostani játékom alapján ezt talán senki nem hinné el, pedig így volt. Valóban, a HSC előtt NBIII alatt nem fociztam. Azt egyáltalán nem gondoltam, hogy gyenge lesz a színvonal, sokkal inkább durvaságoktól tartottam. Régen sokszor játszottunk edzőmeccset alacsonyabb osztályú csapatokkal, és sajnos sokszor indokolatlanul durván, sérülésveszélyesen fociztak. Szerencsére ebből most semmit nem tapasztaltam. Teljesen jó a színvonal, és az ellenfelek is sportszerűek. Senki nem szeretne megsérülni, hiszen másnap dolgozni is kell, az meg törött lábbal viszonylag nehéz. A pályák is teljesen jó állapotúak, ami örömteli, de olyan szempontból nem jó, hogy nem tudom a pálya minőségére fogni, a gyenge játékomat, így marad az időjárás…
2 edzőmeccs volt eddig és bár mindkettőt megnyertük, neked még nem sikerült betalálnod, viszont mindkétszer a kezdőcsapatban kaptál helyet. Hogy érzed van ennek jelzésértéke? Hogy láttad ezeket a meccseket a saját és a csapat szemszögéből?
Őszintén szólva, az edzőmeccsek sohasem hoztak lázba. Nyilván azt szeretném, hogy jól menjen a játék a csapatnak, és nekem is, örülök, hogy nyertünk mindkét meccsen, nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. A legfontosabb, hogy csiszolódjon össze a csapat a bajnoki rajtra, ott már nagyon fog számítani az eredmény! Valóban, mindkét meccsen a kezdőben voltam, de azt hozzá kell tenni, hogy ezekre a meccseken nem igazán volt népes az utazókeret. Sajnos gólt nem sikerült lőnöm Az első meccsen betaláltam, de a spori les címén érvénytelenítette, szerintem tévesen, de ennek nincs is jelentősége. Fontos, hogy visszarázódjunk a játékba, erre vannak az edzőmeccsek. Sajnos még nem vagyok valami jó erőben, és az sem segít az ügyön, hogy nagyon korán vannak az edzőmeccsek, én meg ugye éjszaka dolgozom, szóval 2-3 óra alvás után még nehezebb a dolgom.
A csapat a 9. helyen várja a folytatást, ám tavasszal 12 bajnokit hazai pályán játszunk ami sokat segíthet. Emellett a Bp. Kupa III. fordulójában a 2 osztállyal feljebb szereplő Ikarus BSE-t is fogadjuk. Mit vársz a csapattól a két sorozatban?
Biztos vagyok benne, hogy rengeteget fog számítani, hogy ezúttal hazai pályán tudunk játszani. Láttam a képeket az új biliárdasztalról, ezen a pályán tilos rosszul játszani! Arról nem is beszélve, hogy bizonyára a HULK is szép számban jelen lesz a meccseinken, ami plusz erőt fog adni. Nem mintha idegenbe nem kísértek volna minket szép számmal, de a hazai pálya mégis csak más… Olyan sűrű a mezőny, hogy a 9. helyről néhány győzelmmel könnyen az élbolyban találhatjuk magunkat, de ha rosszul kezdünk, akár csúnyán vissza is csúszhatunk, de erre nem is szabad gondolni. Azt gondolom, hogy az lenne most a realitás, ha 4-6. helyen végeznénk, de ehhez nagyon kell koncentrálni tavasszal. Az Ikarus játékerejét nem ismerem, de nem gondolom, hogy nagyon meg kellene ijedni tőlük, azért mert két osztállyal feljebb szerepelnek. Lejátsszuk a meccset, aztán jöhetnek nekünk szurkolni a 4. fordulóban!
Végezetül egy számot kérünk. A hidegkúti Tuijp hányat ígér nekünk tavaszra?
A bemelegítést is beleértve?
Nem, csak a tétmeccsen szerzett gólok számára vagyok kíváncsi!
Értem! Hát akkor merjünk nagyot álmodni: négy gólt legalább fogok szerezni tavasszal, és akkor nyáron Pinyő hozzánk igazol!
Legyen így, nyáron pedig érkezhet Pintér Gábor (Hegyvidék SE)!
A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.