A szemesi edzőtábor után kezdődött az alapozás második fele folyamatos edzőmeccsekkel, egyelőre edzések nélkül, de olyan sűrűn voltak meccseink, hogy talán ez nem is volt gond, hiszen sokan mondják, hogy a mérkőzés a legjobb edzés. Ezeken a meccseken még nem volt A-B csapat külön szedve. Mindig jött, aki tudott és különböző összeállításokban próbálgattuk a csapatot.

Edzőtábor után: 

2012. augusztus 5. Prokátor SE (BLSZ III.) – HSC 3-5 (0-3)

Összeállítás: Gál – Molnár (Fenyvesi), Graszl, Cseh (Apjok), Tamás (Tombor) – Szász, Kovács D. (Balogh), Lakatos (Bognár), Hegyi – Kukurta, Pál
Gólszerzőink: Pál 2, Szász, Balogh, Kukurta

A szemesi edzőtábor befejezéseként került sor már Pesten a Kolozsvári Tamás utcában a műfüvön a számunkra teljesen ismeretlen Prokátor elleni meccsre. Akkor még nem tudtuk ami mára kiderült, hogy ellenfelünkkel egy bajnokságban fogunk szerepelni. Az első félidei játékunk (3-0) hatalmas meglepetés volt nekem és a szurkolóinknak is. Az egész felkészülés alatt ez a félidő volt a legmeggyőzőbb, az igen jól szervezett és jó játékerőt képviselő ellenféllel szemben. A második játékrészben a cserék is szépen helytálltak és csupán 3-2-es „vereséget” szenvedtek, így 5-3 lett a végeredmény. Szerintem nem mondok butaságot azzal, hogy ez a csapat sokkal jobb csapat volt, mint több másik, akiktől viszont kikaptunk. Szerintem a bajnokságban sem lesz könnyű ellenük.

3 nap, 3 mérkőzés…… az erőltetett menet:

2012. augusztus 10. Bp. Erdért SE (BLSZ III.) – HSC 2-6

Összeállítás: Köblös – Molnár, Remetei, Gál, Pleva – Hegyi, Kovács D., Cseh, Balogh – Pál, Pap. Csereként pályára léptek: Apjok, Papp, Bognár, Besnyői, Stadtmüller. Gólszerzőink: Bognár 2, Papp, Pap, Stadtmüller, Gál

Testvércsapatunk az Erdért látott bennünket vendégül péntek este a szokásosnál valamivel kisebb pályáján. Ez a hétvége kicsit túl lett szervezve, hiszen szombat reggel és vasárnap délután is meccs várt a csapatra, de szerencsére megoldottuk, hiszen elég bő a keret. Itt már tudtuk, hogy a szintén zöld-fehér testvéreinkkel egy bajnokságban fogunk szerepelni, így egy kicsit kíváncsi is voltam milyen eredmény születik. Bár nagyon sok hiba csúszott a játékunkba, végül mire ránk sötétedett, sikerült 6 gólt bepréseljünk és csak 2-t beengednünk, így magabiztos győzelem lett a vége. A bajnokságban szerintem jóval nehezebb dolgunk lesz ellenük, de hozni kell a testvérrangadókat oda-vissza.


2012. augusztus 11. Kormányőr SE (BLSZ III.) – HSC 5-3

Összeállítás: Gál – Soós, Cseh, Fenyvesi, Csercsa – Hegyi, Pál, Bücs, Besnyői – Kukurta, Forgács. Gólszerzőink: Kukurta 2, Pál

A péntek esti mérkőzés 20:30 körül fejeződött be, és a szombat reggeli meccs már 9:00-kor kezdődött is, azaz 12 óra telt el csupán a két összecsapás között. Nem csoda, hogy csupán 4 játékos vállalta az előző esti keretből a játékot. Összesen 11 játékos várta a találkozót, így cserére se volt lehetőségünk. A tartalékos csapatunk azonban egész jól helytállt és csupán 2 góllal kapott ki a velünk azonos szinten, de másik csoportban szereplő gárdától.


2012. augusztus 12. Nagykovácsi SE (Pest megye II.) – HSC 1-2

Összeállítás: Remetei – Feczer, Molnár, Karesz, Tamás – Besnyői, Bedő, Stadtmüller, Hegyi – Apjok, Pál. Csereként pályára lépett: Papp, Pap, Pleva. Gólszerzőnk: Hegyi (2).

A vasárnapi meccs már a 3. volt 3 nap alatt és a kezdéskor csupán 9-en voltunk jelen, kapus nélkül. Ákos elvállalta a kaput, hiszen ilyen esetekben a legtöbbször ő szokott beugrani. Markinho kénytelen volt beállni, aki csak nézni jött ki a meccset sérülés miatt, illetve egy régi ismerőst kölcsön kaptunk a hazaiaktól Karcsi személyében. A meccs közben aztán megjött még 3 emberünk (Papp, Pap, Pleva) így végül sikerült kiegészülnünk. Mióta az eszemet tudom, nagy szívfájdalmam volt, hogy egyszerűen a nagykovácsitól nagypályán mindig kikapunk (gondolok itt a felnőtt csapatukra). Végre megtört a jég. Igaz, hogy ellenfelünk meggyengült a nyáron, de ettől függetlenül nagy fegyverténynek tartom, hogy Gülü duplájával végre nyerni tudtunk a szomszéd várban!

2 nap ifik ellen….de micsoda különbséggel…..:

2012. augusztus 19. Nagykovácsi U19 (Pest megye II.) – HSC 5-13

Összeállítás: Apjok – Feczer, Stadtmüller, Badon, Soós – Hegyi, Kovács D., Bedő, Balogh – Pál, Pap. Csereként pályára lépett: Tombor, Pleva. Gólszerzőink: Bedő 4, Pap 4, Pál 2, Kovács D., Hegyi

A következő meccsünk ismét Nagykovácsiban volt, de ezúttal, nem a felnőtt, hanem az U19-es csapatukkal ütköztünk meg a felkészülés jegyében. Szimpatikus, hogy mindig vállalják az edzőmeccset, annak ellenére, hogy általában nagyarányú különbséggel szoktunk nyerni. Ezúttal se volt kapusunk, így én vállaltam el a posztot, hogy a többiek tudjanak focizni. Bár ne tettem volna…hatalmas baki gólokat kaptam. A lényeg azonban az edzés volt ami persze tökéletesre sikeredett és végül 8 gólos győzelmet arattunk. Fontos kiemelni, hogy támadóink gólerősek voltak. Joci és Doma is 4 gólig jutott, de Tibike is duplázott.

2012. augusztus 20. Pénzügyőr SE U19 (NB II.) – HSC 21-0

Összeállítás: Katz – Fenyvesi, Badon, Bücs, Soós – Hegyi, Bedő D., Lakatos, Balogh – Pap, Kukurta. Csereként pályára lépett: Papp, Graszl, Apjok

A 2 nap alatt 2 meccs nem ígért sok jót. Borzasztó hőség fogadta a csapatokat, viszont egy nagyon jó minőségű pálya a Csatornán. A pénzügyes ifik és a nagykovácsi srácok közötti lényeges különbség, hogy a kovácsi megye II-ben, a Pénzügy viszont NB II-ben szerepel majd az idei szezonban. Ngyon gyorsak voltak és rendkívüli kondijuk volt. Csapatunk 10 percig jól tartotta magát innentől viszont teljesen visszaesett, a második játékrészben szinte a pályán sem volt. Előre hozta a tűzijátékot a hazai gárda és ezen a napon megérdemelten nyert még ekkora különbséggel is. Ezt gyorsan el kell felejteni.

Az utolsó „rendes” edzőmeccs:

2012. augusztus 25. AFC Soroksár (BLSZ III) – HSC 8-1

Összeállítás: Katz – Gál, Remetei, Badon, Feczer – Tamás, Horváth, Bücs, Balogh – Kukurta, Vecsei. Csereként pályára lépett: Apjok, Görbicz, Forgács. Gólszerzőnk: Kukurta

Szombat este 21:00-kor egy számunkra szokatlan időpontban került sor a meccsre. Mivel másnap egész napos torna várt ránk ezúttal is többen elmaradtak és egy tartalékos kerettel érkeztünk a Siketek műfűre. Az ellenfél bár egy osztályban szerepelünk, csak (szerencsére) külön csoportban, sokkal nagyobb játékerőt képviselt ezen az estén és simán átlépett rajtunk!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.