Az őszi szezon legjobb játékosának Gál Lacit választották a játékostársak és edzőnk. Lacika esetében címvédésről beszélhetünk, hiszen a tavalyi szezon végén is őt választották legjobbnak szurkolóink. Lacika 11 mérkőzésen lépett pályára az első csapatban, minden alkalommal kezdőként, melyeken összesen 13 gólt kapott. 10 meccset játszott végig, egyszer csak 80 percig volt pályán, mert piros lapot kapott. 2 mérkőzést hagyott ki, egyet eltiltás, egyet pedig sérülés miatt. A Budatétény II elleni meccsen 0-0-nál 11-est hárított. A BLSZ teremtornán 3 mérkőzésen 14 gólt kapott, de egyszer ő maga is betalált.  Ő a mi Tornyunk! Éljen Lacika!

Tavaly szezon végén te lettél a legjobb játékos, most pedig az őszi szezon után láttak téged ismét legjobbnak a csapattársak. Milyen érzés?

G.L.: Nagyon jó érzés, hogy a csapattársak engem jó játékosnak látnak.

Hogy érzed megérdemled az elismerést? Te kit láttál a legjobbnak az ősszel?

Minden meccsen próbálom a legjobbat nyújtani. Én a középpályán játszó Horváth Barnát láttam az őszi szezon legjobb játékosának kitartása és teherbíró képessége miatt.

Elfogadtad már? Megszeretted a kaput? Nem hiányzik a mezőnyjáték? Hiszen mégiscsak hátvédként kezdted pályafutásod.

Jó kérdés nagyon szeretek mezőnybe is játszani, de most már egyre inkább vonz a kapus poszt is.

Budatétényben 11-est hárítottál ismét, ahogy tavasszal is. Ha 0-0-nál azt nem véded ki, talán nem is nyerünk. Már nem egyszer fogtad ki a büntetőket. Mi a titkod?

Amellett, hogy a szerencse is közrejátszik próbálom az ellenfél számára azt jelezni, hogy nincs esélye. Természetesen kihasználva fizikai adottságaimat is.

Na igen, azok meg vannak… Ha 10-es skálán kéne magadat osztályozd, hányasra értékelnéd az őszi teljesítményedet?

6-osra osztályoznám magam! Néhány bravúros meccs talán 7-esre is felviheti ezt az osztályzatot.

Elég szigorú vagy magaddal szemben. És a csapat teljesítményét? Fél távnál a 9. helyen áll a gárda. Szerinted megismételhető a tavaszi menetelés? Hova várod a csapatot a szezon végére?

Az új körülmények (az új pálya) remélhetőleg pozitív irányba változtatja a csapattagok motivációját és sikeres mérkőzéseket játszunk a tavaszi szezon folyamán és az első 6- ba várom a csapatot a szezon végére. Ehhez mindenképpen szükség lenne a szurkolói gárda mozgósítására is.

Sajnos nem sikerült kivívni a továbbjutást a BLSZ teremtornán, de te tétmeccsen gólt szereztél a kapudból. Hogy is volt ez?

A 6-os vonal környékén támadta az ellenfél a védőnket már nem tudom kit. És a labda elgurult a hatos előtt gurult velem szembe. Egy másik ellenfél rástartolt, de én kirohanva a kapuból a labdát épphogy előbb elértem mint az ellenfél és nem is figyeltem hova rúgom és a másik kaput sem figyeltem csak jó előre menjen el a labda egy jó erőset belerúgtam és magasan szállva ívesen úgy hogy a másik kapus éppen kint állt átszállt felette és pattanás nélkül a kapuban landolt a labda én meg csak figyeltem miközben szállt mi van csak nem gól lesz??

Gratulálok hozzá. Végezetül jön az új év. Mit kívánsz a csapatnak, magadnak, a szurkolóknak 2014-re?

A csapatnak sikeres helytállást, kevesebb sérültet magamnak jó eredményeket az egyetemen A szurkolóknak jó szurkolást az új lelátón, de összességében mindenkinek sok erőt egészséget kívánok az új évben.

Köszönjük és gratulálunk!

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.