Idén először került megrendezésre a Pest megyei téli műfüves bajnokság. Csapatunk a B csoportban szerepelt Diósdon, ahol 2 győztes és 3 vesztes mérkőzéssel a csoport 3. helyén végeztünk. Az utolsó fordulóban a már biztos csoportgyőztes, megye II-es Perbál SC-vel ütköztünk.

Perbál SC (P.M.II.) – HSC  6-1 (3-0)

Összeállítás: Gál – Cseh L., Badon, Horváth, Molnár – Stoll, Kövesi, Kovács, Pál – Pap (Rusznák), Bedő

Gólszerzőnk: Bedő, Sárga lap: Kovács, Horváth, Piros lap: Molnár

A meccs esélyese az egy osztállyal feljebb szereplő perbáli csapat volt természetesen, de arra nem számítottunk, hogy ilyen csúnya pofonnal zárjuk a felkészülési tornát. Az első gólig – ami a 12. percben esett – egész jól játszottunk. Itt Molnár Csaba hibája után megszerezte a vezetést a Perbál és beindult a henger, mi pedig teljesen szétestünk. Mindkét félidőben 3-3 góllal terhelték meg Gál Laci kapuját. Csapatunk sajnos borzasztóan játszott. Talán Kövesi, Horváth és Bedő játéka ütötte meg ezen a napon a tőlük elvárható szintet, a többiek sajnos ezúttal tudásuk alatt játszottak. 0-6-nál még a meccs végén egy menetrend szerinti Bedő góllal sikerült szépítsünk, de Doma sajnos 1 góllal lemaradt a gólkirályi címről a maga 9 góljával és a 2. helyen végzett.

Nem mehetünk el szó nélkül Molnár Csaba piros lapja mellett… Azután, hogy több nagy hibája is volt és legalább 3 gólban benne volt, reklamálásaival (mert mindkét sárgát ezért kapta) még sikerült kiállíttatnia magát. Kicsit talán meg kéne nyugodni és átgondolni, hogy ez egy csapatjáték és a piros lappal  a csapattársait hozza még kellemetlenebb helyzetbe…

Martin Béla (vezetőedző): “Gratulálunk a perbáliaknak a győzelmükhöz és a csoport megnyeréséhez. Ami minket illet, azt hiszem jobb ezt a mérkőzést minél hamarabb elfelejteni, egész egyszerűen nincs mit értékelni.”

Az 5. forduló további eredményei:

Fogócska SE – PILE SC 5-1

Törökbálinti TC – Tárnok Bolha 0-5

A csoport végeredménye:

1. Perbál SC 15p, 2. Tárnok Bolha 12p, 3. HSC 6p, 4. Törökbálinti TC 6p, 5. Fogócska SE 3p, 6. PILE SC 3p

Csapatunk felkészülését mindenképpen jól szolgálták ezek a mérkőzések és a csoportban elért 3. hely is megsüvegelendő, annak ellenére, hogy ez az utolsó meccs csúnyára sikerült. Papírforma eredményeket értünk el, hiszen a 3 magasabb osztályú ellenfelünktől kikaptunk, míg a velünk egy osztályban lévő PILE SC-t, illetve a Fogócska SE U21-es csapatát legyőztük. Jó kezdeményezésnek tartjuk a tornát és köszönjük a Pest megyei szövetségnek, hogy lehetővé tették részvételünket.

Az 5 mérkőzésen kapott 13 gól elég soknak mondható, hiszen ez azt jelenti, hogy védelmünk meccsenként átlagban 2-3 gólt kapott. reméljük tavasszal jobban zár majd a retesz. A 10 lőtt gólunk, nem nevezhető rossznak, hiszen 2 lőtt góllal lehet mérkőzést nyerni. Az már nagyobb gond, hogy Bedő Doma mellett senkinek sem sikerült csapatunkból betalálnia, csak az ellenfél segített ki bennünket egyszer. Nagy kérdőjel mi lesz a támadóalakzattal tavasszal, Martin Bélának bőven kell még keresgélnie a megfelelő megoldást.

Legközelebb szombaton (03.01.) 12:00-tól a Nagykovácsi SE-vel ütközünk meg, az ürömi műfüves pályán. Az NKSE-vel mindig kemény, értékes szomszédvári rangadókat vívunk a felkészülési időszakokban, reméljük ezúttal is így lesz. A helyszín sem érdektelen, hiszen csapatunk kicsit szokhatja a terepet. Jövő hét szerdán ugyanis itt fogadjuk az Ikarus BSE csapatát a Budapest Kupában.

Hajrá HSC!

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.