Csapatunk ma este az Ikarus BSE gárdáját fogadja Ürömön a Bp. Kupa 3. fordulójában. A hétvégén erre a meccsre készülve itt fogadtuk a szomszédvár Nagykovácsi SE, megyei III-ad osztályú csapatát, hogy szokjuk kicsit a pályát és a körülményeket. Sajnos nem sikerült nyerni a főpróbán a velünk egy osztályban szereplő igencsak tartalékos riválissal szemben. Az biztos, hogy ez a teljesítmény ma a 2 osztállyal magasabban jegyzet pesti gárda ellen kevés lenne. A Nagykovácsi 11 játékossal érkezett a meccsre, mi pedig 17 fős kerettel. Igaz csak 15-en léptek pályára nálunk, hiszen az NKSE egyik játékosa az első harmadban lesérült (jobbulást kívánunk neki) helyére pedig Molnár Csaba állt át. Cseh Pista pedig játék helyett inkább a kocsiban maradt kiheverni az előző este fáradalmait…

1. harmad (0-0) :

Összeállítás: Ali – Cseh L., Remetei, Fehér, Badon – Kövesi, Horváth, Pál, Besnyői – Leo, Mikus

Ezúttal kapusaink nem értek rá, így új igazolásunk Ali állt a kapuba védeni. Kispályás tornákon már többször eredményesen védte a kapunkat és most sem vallott szégyent, annak ellenére, hogy először állt nagy pályás meccsen a gólvonalon. A kezdő csapatban kapott helyet a kameruni Leo, akit sajnos leghamarabb csak nyáron tudunk leigazolni, de már most látszik, hogy nagy erősítést fog jelenteni. Addig is edzőmeccseken és teremtornákon számíthatunk rá. Kezdőként “debütált” a visszatérő Fehér Gyuri is. A csapat az egész meccset tekintve annak ellenére jól játszott, hogy több meghatározó ember hiányzott, de olykor-olykor buta hibák is be-be csúsztak.

2. harmad (1-1):

Összeállítás: Ali – Cseh L., Remetei, Kövesi, Badon – Pál, Horváth, Fenyvesi, Besnyői (Pap) – Pascoal, Mikus

A meccs góljai mind a 2. harmadban estek. Remetei Ákos cselezgetett utolsó emberként, szerelték és ebből kaptuk a gólt. Egy nagyon szép támadás végén egyenlítettünk. Pál Tibi jó ütemben lépet be a védők közé, Fenyvesi parádésan ívelt elé, a levegőből mellel letette a Hellis elé, aki a becsúszó védőt és a kivetődő kapust megelőzve pöckölt a hálóba. A pálya szélén sokáig zajlott a vita, hogy vajon öngól volt-e. A kovácsiak szerint az volt, a mieink állítás szerint Hellis talált be, így mi az angolai légiósnak írjuk jóvá a gólt, aki Leóhoz hasonlóan nyáron lesz csak igazolható.

3. harmad (0-0):

Összeállítás: Ali – Cseh L., Fehér, Horváth, Badon – Pap, Mikus, Fenyvesi, Pál – Pascoal (Rusznák), Leo

Ebben a harmadban már nem esett gól, így maradt az 1-1. Sajnos nagyon sok ziccert hibáztunk, Pál Tibinek 2 kapufája is volt.

HSC – Nagykovácsi SE (P.M.III.) 1-1 (0-0,1-1), G.sz.: Pascoal

Martin Béla (vezetőedző):

Egy tartalékos nagykovácsi ellen, időnként jól játszottunk, de hiba is volt bőven. Ezúttal a bekapott gól után sem estünk össze és sikerült is az egyenlítés. Sajnos nagyon sok gólhelyzet maradt kihasználatlanul és rúgtunk két kapufát is. Az újoncok bemutatkozása nagyon jól sikerült.

Az alábbiakban vezetőedző külön külön is értékelte játékosaink teljesítményét:

Ali: A kapuban egész jó benyomást keltett (ez mondjuk csak a bemelegítésre igaz, mert a meccsen nem volt védenivalója), mindenképpen megoldás lehet a kapuban szükség esetén.

Cseh L.: A védekezésével eddig sem volt gond és ma az eladott labdák száma is kevesebb volt. Volt néhány egészen jó indítása.

Remetei : Bár azt mondhatnám, hogy hiba nélkül játszott, de egy volt, amiből gólt is kaptunk.

Fehér: Egész jól mozgott, bár volt néhány elpasszolt labdája, az utolsó harmadban középhátvédként is megfelelt.

Badon: Ez már egy fokkal jobb volt mint legutóbb, de az ütközéseket igyekszik kerülni, sokkal keményebben, többet ütközve kéne játszania.

Kövesi: Ügyesen játszott és az küzdőszelleme is megfelelő. Több poszton is hasznára lehet a csapatnak.

Horváth: Az ő csupa szív játéka nagyon fontos a csapat számára. A középpályán és beállósban is rengeteg labdát szerzett és egész jó százalékkal játszotta meg.

Pál: Több poszton is játszott a meccs során, és mindenhol megfelelt. Volt egy parádés kapufája, sok jó átadása, indítása.

Besnyői: Ha a két helyzetéből legalább az egyiket berúgja, azt mondtam volna, hogy szuper, így azt mondom, hogy jó volt.

Mikus : Látszott a mozgásán, hogy képzett játékos, nagyon jó ütemben mozgott az üres területekre, viszont igazi gólhelyzetbe nem került. Az utolsó harmadban – mélyebbről indulva – nagyon lendületes volt, többet veszélyeztetett.

Leo: Egészen kivételes fizikai adottságokkal rendelkezik és ezt nagyon jól kihasználja. A végén már szemmel láthatóan tartottak tőle a védők. Egy nagy helyzetet neki is siketült kihagynia.

Pascoal: Gólt szerzett – az idén a Domán kívül egyedüliként – és volt pár ügyes megmozdulása, neki erősödnie kellene.

Fenyvesi : Hozta a szokásosat, több parádés labda, cselsorozat és jó lövés, zúgó kapufa, és néhány elcselezett és elveszett labda.

Pap: Az látszott, hogy nagyon igyekszik, de valahogy nem volt az igazi. Egy helyzete neki is volt.

Rusznák : Neki az a legfontosabb, hogy szokja a „kiképzést”. A gyorsasága és az elszántsága megvan, erősödnie kell.

Molnár: Az ellenfélnél játszott, de a múlt hetinél sokkal jobban. A mai meccsen is sikerült egy kis perpatvart összehoznia. Ezen mindenképpen változtatnia kellene.

Cseh P.: A kocsiban maradt…

Ma este (03.05.) 19:30-kor pedig kupa meccs az Ikarus BSE ellen! Várunk minden szurkolót szeretettel!

A.G.

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.