Csapatunk alelnöke, Apjok Gergely a mai napon a chilei nagykövetségen találkozott a chilei II. osztályban szereplő Deportes Temuco hazánkba látogató elöljáróival. Bár a tárgyalás első része a nagykövetség épületében zajlott, ezután a felek Hidegkút felé vették az irányt, ahol Francisco Piquete és Esteban Neira megtekintették a múlt nyáron átadott Pokorny József sportcentrumot. Itt került aláírásra a felek között az a szerződés mely szerint a jövőben kölcsönös együttműködéssel segítik egymást klubjaink.

A tervek szerint nyaranta a Deportes Temuco csapatai (először a felnőttek, később talán az utánpótlás is) jönnek Hidegkútra edző táborozni, hiszen július-augusztusban az Andok közeli városban tél honol és nehezíti meg a felkészülési körülményeket. Telente pedig a HSC kel útra a Dél-amerikai országba, ahol a chilei nyárban kiváló körülmények között készülhet. Az edzőtáborozási lehetőségek mellett szó esett esetleges játékosmozgásról. A chilei fiataloknak hatalmas lehetőséget jelenthet a magyar felsőoktatásban tovább tanulni középiskola után, ám a Deportes Temuco nem szeretné elveszíteni ezen játékosait, így arra a 3-5 évre a HSC-nek adná kölcsön őket. Illetve a BLSZ III-ban vitézkedő (remélhetőleg jövőre BLSZ II.) csapatunk legjobbjai is felkelthetik a chileiek figyelmét és így akár a helyi másodosztályban folytathatják. Emmellett a két klub edzőinek is lehetőségük lesz arra, hogy tanulmányútra utazzanak Temucóba, illetve Budapestre.

A Deportes Temuco jelenleg a chilei II. osztály 5. helyén áll, a chilei kupa idei küzdelmeiben pedig a negyeddöntőig jutott, ahol csak a későbbi győztes Universia Concepción tudta kiejteni. Stadionjuk a 18.936 néző befogadására képes Estdadio Municipal Germán Becker B., mely egyébként a 2015-s Copa America egyik helyszíne lesz. A Brazil válogatott csoportjának küzdelmei is itt folynak majd.

“Nagyon boldog vagyok és óriási sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy egy ilyen kis klub mint a mienk, kontinenseken átívelő megállapodási szerződést tud kötni egy másodosztályú csapattal. Tavaly töltöttem 3 hónapot a Temucohoz viszonylag közeli kisvárosban Lonquimay-ban itt tettem szert olyan kapcsolatokra, melyeket úgy néz ki most sikerül kamatoztatni… Nem tudom, hány olyan BLSZ III-as csapat van akik télen Chilébe vonulhatnak edzőtáborozni. Attól pedig kérem ne féljen senki, hogy mi leszünk a “pesti CHILE FC” abban maradtunk a Piquete és Neira úrakkal, hogy maximum szezononként 4-5 20-21 év körüli kölcsönjátékost tudunk fogadni, így azért továbbra is a hidegkúti aranylábúakra épül majd a csapatunk!” – nyilatkozta csapatunk technikai vezetője, Apjok Gergely

Hajrá HSC!…  Viva Chile! …

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.