Decemberben került sor a III. Pokorny József emléktornára, amit a felnőtt kategóriában a Pénzügyőr U19-es csapata nyert meg. Második helyen az AFC Soroksár, harmadikon pedig az AC Zrínyi gárdája végzett. A 8 csapatos mezőnyben 2 hidegkúti csapat is indult, de sajnos érem helyett ezúttal be kellett érjük a 4. és 5. helyekkel.

A csapat december 31-én egy házi mérkőzéssel zárta az évet. A szinglik ütköztek meg a foglaltakkal. A meccset a foglaltak nyerték meg, de persze itt nem az eredmény volt a leglényegesebb, hanem a hangulat. Játékosaink mellett amúgy szurkolóink közül is beálltak páran, ami külön öröm volt. Sőt Apjok Gege is ezen a meccsen tért vissza hosszú sérüléséből, ráadásul góllal. A meccs után egy közös koccintással búcsúztattuk 2012-t.

Januárban pedig megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra. Az első edzőmeccsünket a szintén BLSZ III-as Kormányőr SE ellen játszottuk és 4-1-es győzelmet arattunk a szerda esti meccsen. Nekik és nekünk is ez volt a bemelegítés az idén 3. alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Tornára.

A TNT idei kiírásából eddig 3 fordulón vagyunk túl és sajnos eddig összesen 1 pontot sikerült gyűjtenünk 2 igen fájó vereség mellett. Az első fordulóban a két osztállyal felettünk szereplő Ferencvárosi FC-vel találkoztunk. A tavalyi meccs után okkal tarthattunk ettől a meccstől és a sok esetleges sérüléstől, de ez az FFC már nem az az FFC volt. A mérkőzés kemény volt és végig az FFC irányított, de szerencsére a tavalyi negatív dolgokból már semmi nem volt felfedezhető. Csapatunk annak ellenére, hogy a labdabirtoklást tekintve mondhatni végig hátrányban játszott, jól állta a sarat é sikerült kihúzni 0-0-ra a meccset többek között Gál Laci csodás védéseinek köszönhetően. Az utolsó percben, pedig meg is nyerhettük volna, ha Pál Tibi nem töri el Pinyő remek beadását.

A második fordulóban a BLSZ II-es Testvériség ellen egy igen tartalékos kerettel tudtunk csak kiállni, ami meg is látszott az eredményen, hiszen már a félidőben 10-0 volt az állás és sajnos nem ide. A végeredmény 15-1 lett csapatunkból Burján Szilárd szerezte az idei első TNT gólunkat.

A harmadik fordulóban papírforma alapján a csoport legkönnyebb ellenfelével a Csillaghegyi MTE II-vel meccseltünk, akik velünk együtt a BLSZ III-as bajnokság mezőnyének tagjai csak egy másik csoportban szerepelnek. Sajnos már a félidőben 4-0-ra vezetett az ellenfél és ez a második félidőben sem változott, így a második vereségünket is elszenvedtük. Legközelebb február 2-án 19:45-kor a 43-as számú Építőkkel (BLSZ II) fogunk összecsapni akik nem ígérkeznek könnyű ellenfélnek, bár az is igaz ezen a tornán szinte lehetetlen könnyű ellenfelet találni.

A csapat amúgy a Marczibányi téri téli kispályás bajnokságban is szerepel ahol hétről hétre változatos kerettel és eredményekkel zárunk. Jelenleg a középmezőnyben tanyázunk a 18 csapatos tabellán és még 8 forduló van hátra.

A keretben minimális változások történtek Balogh Szabi (mondjuk, hogy) sérülés miatt függesztette fel HSC-s pályafutását. Czoboly Misi orvosi utasításra egy ideig nem sportolhat így tavasszal ő se lesz köztünk. Katz Robi a bajnokságunkban sereghajtó testvércsapatunkhoz a Bp. Erdérthez igazol, hiszen megkértek bennünket mivel 3 kapus van a keretben, segítsük ki őket egyel, neki tavaszra sok sikert és bennmaradást kívánunk, azért reméljük nem ellenünk lesz majd csúcsformában.

Ami az érkezőket illeti a nyáron leigazolt Burján Szilárd, aki eddig tétmeccsen nem lépett pályára nálunk felépült sérüléséből. Gazdig Tibor a Vörösvárból érkezett hozzánk, Borzás István pedig a Piliscsabából. Mátéffy Áront megműtötték és ő is tervezi, hogy tavasszal, ha jól sikerül a felépülése visszatér majd. A keret persze még nem végleges további érkezők és távozók is várhatóak. Azok, akik nem rendezik január végéig minden tartozásukat sajnos automatikusan kikerülnek a keretből. Az egész keret együtt készül, március elején kerül majd sor a BLSZ III-as és BLSZ IV-es keretek kihírdetésére.

A tavaszi szezon március 3. hétvégéjén kezdődik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.