Felnőtt csapatunk ezen a nyáron már július elején megkezdte a felkészülést az őszi szezonra, ahol mind első csapatunk, mind a tartalék gárda egy osztállyal feljebb szerepel majd a tavalyi bajnoki címeknek köszönhetően.

Körülbelül eddig összesen 50 játékos fordult meg a nyári edzéseken. Jövő szerdáig legkésőbb pedig eldől kik azok akik a következő szezonban a HSC-t erősítik majd.

A távozókról is szót kell ejtsünk azonban, hiszen az átigazolási időszakokban természetesen ilyenek is mindig akadnak. Tavaly nyáron egyik oldalról szomorú hírként fogadtuk a szomszédvár, Nagykovácsi SE megszűnését, ám örömmel fogadtuk a hozzánk érkező játékosokat. Örömmel jelenthetjük be, hogy 1 év szünet után az NKSE úgy tűnik újra éled, ez azonban azt is jelenti egyben, hogy sokan visszatérnek korábbi sikereik színhelyére. A Nagykovácsiba igazol: Bugyjás Attila, Hideg Dávid, Jaksi Gergő, Marton Károly, Cseh László, Sándor Viktor, Tokody Gergő, Eszinger Dániel. 

Továbbá a következő szezonban már nem lesz velünk meghatározó belső védőnk, Fehér György sem aki másodszor is visszavonult és a továbbiakban U17-es csapatunk edzőjeként tevékenykedik majd. Bücs Dénes pedig Németországba költözött és valószínűleg egy ottani alacsonyabb osztályú csapatnál folytatja.

Az érkezőkről egyenlőre nem szeretnék sokat szólni amíg biztossá nem vált érkezésük (legkésőbb jövő szerdáig), de sokan lesznek úgy tűnik. A velünk készülő játékosok legutóbb a Videoton, a Hercules SE, a PILE-Szántó, a BVSC, a II.ker. UFC, a Mahatma Gandhi, a Hegyvidék SE, a Romhány, a Pilisszentiván csapatait erősítették, de van olyan is aki Ausztriából térhet haza, illetve egy legutóbb az NB III-ban szereplő játékos is felmerült. Ahogy lesznek konkrétumok jelezni fogjuk…

Amiről viszont már beszélhetünk az a változás a szakmai stábban. Senki ne ijedjen meg, siker edzőnk Martin Béla tovább viszi a csodát, viszont ebben már segítői is lesznek. Zsolták Péter személyében egy kitűnő masszőr csatlakozott hozzánk, aki hihetetlen pozitív kisugárzásával nem csak a lábakra, de a fejekre, lelkekre is nagy hatással van. “Peti Bá” mindig mosolyog, de ha kell bárkinek megmondja a frankót. Csupaszív ember aki hosszú éveken át a Pénzügyőr SE, majd az utóbbi években a III. kerület gyúrója volt. Ezen a nyáron akaratán kívül távoznia kellett, de reméljük itt Hidegkúton újabb otthonra lel majd.

A másik változás, hogy még az utóbbi szezonban ügyintézőnk-alelnökünk Apjok Gergely – jómagam – volt a tartalék gárda játékos-edzője most úgy néz ki egy nagyon jó szakembert sikerült megnyernünk, hogy irányítsa és összerázza a csapatot. Juhász István legutóbb a Nagykovácsi SE vezetőedzője volt, ahonnan a 2013/14-es szezon telén távozott. Most azonban visszatér a focihoz ráadásul duplán, hiszen csapatunk mellett az újra induló NKSE-nél is a szakmai stáb tagja lesz. A szakmai stáb tagjaival szeretnénk hamarosan interjúkat közölni, hogy kicsit jobban megismerhessük őket.

A felkészülést minden héten edzések és edzőmeccsek tömkelege alkotja. Júliusban még a teljes keret együtt készül, várhatóan az átigazolási időszak végével alakítjuk ki az őszi kereteket és szeretnénk, ha innentől majd az edzőmeccseken is ezek a csapatok szerepelnének, az eddigi vegyes csapatokkal szemben. A korábbi évekkel ellentétben már augusztus közepén kezd első csapatunk, hiszen 16 csapatos bajnokság már a II. osztályú. A tartalékgárda pedig augusztus utolsó hétvégéjén rajtol majd.

Hazai környezetben kerül megrendezésre a téli torna mintájára az I. Nyári Torna is 6 csapat részvételével, illetve címvédőként a II. Deák Kupán is részt veszünk augusztusban 2 hétvégén. Idén sem maradhat el a szokásos Balatonszemesi összetartás, melyre július 30- augusztus 1. között kerül sor.

Eddig 6 edzőmeccsen léptünk pályára melyeken 4 győzelmet és 2 vereséget szenvedtünk, 26-22-es gólaránnyal:

HSC – Zuglói Kinizsi SE II (BLSZ IV.) 10-5 (G.sz.: Gondos 2, Kovács G., Apjok 2, Pascoal, Whisdom, Valencsák, Szabó, Fenyvesi)

Dány KSK (P.M.II.) – HSC 6-1 (G.sz.: Szilágyi)

HSC – Dini SE (BLSZ IV.) 5-1 (G.sz.: Whisdom, Kiss, Scherer 2, Szilágyi)

HSC – Csillaghegyi MTE (BLSZ II.) 3-2 (G.sz.: Bedő, Apjok, Kosik)

HSC – 43.sz. Építők (BLSZ I.) 0-6

Epöl-Máriahalom (K.E.M.III.) – HSC 2-7 (G.sz.: Fahmy 4, Novák 2, Juhász)

Intő jel lehet, hogy eddig minden meccsünkön kaptunk gólt…

A.G.

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.