A mögöttünk hagyott szezonról, a felkészülésről és a jövőbeli tervekről vezetőedzőnket, Martin Bélát faggattam:

Tavaly a 10., idén a 8. helyen végzett a csapat. Erre számítottál, vagy jobb szereplést vártál ennél?

Martin Béla: Őszintén szólva bár nem vagyok elégedetlen, de egy kicsivel jobb szereplésre számítottam. Szerencsésebb sorsolással szerintem ennél előrébb is végezhettünk volna. Az első 4-5 meccsen rögtön tavalyi élcsapatokkal találkoztunk, ennek ellenére többször is komoly esélyeink voltak, melyeket nem tudtunk kihasználni. Talán a rutintalanságon múlott.

Sok választási lehetőségünk nem volt, amikor télen kiderült, hogy tavaszra hazai pályát kell keressünk és végül a III.ker. TVE műfüves pályája lett az otthonunk. Segített ez nekünk?

Szerintem a helyzetünkben ez egy jó választás volt, hiszen annál mindenképpen jobb volt, mintha tavasszal is mindig nekünk kellett volna idegenbe utaznunk. A pálya minőségére nem lehetett panasz és számunkra viszonylag közel is volt.

A szezon végén a csapattársak a szezon legjobb játékosának Pál Tibit választották, míg a legjobb téli igazolásnak Mikus Ádámot vélték, aki a Pénzügyőr SE-től érkezett. Egyetértesz a játékosok véleményével?

Az Ádám tekintetében mondhatjuk, hogy igen, bár mindenképp megemlíteném Fehér Gyurit is, aki végig játszott minden tavaszi meccset. A csapat döntését a legjobb játékos tekintetében szintén elfogadom, hiszen több poszton is játszott, gólokat is lőtt, így végül is elégedett vagyok a Tibivel. Nincs okom megkérdőjelezni ezt a döntést, de én azért azt hozzátenném, hogy nem szívesen emelnék ki senkit ebből a csapatból.

Ráadásul 10 góllal Tibi lett a házi gólkirályunk is idén. Ez azért viszonylag alacsony szám, ahhoz képest, hogy tavaly Bedő Doma 23 góllal végzett. (A második legtöbb gólt szerezte az egész bajnokságban.)

Az biztos, hogy Doma gólerőssége nagyon hiányzott, mondjuk így se lehetett rá panasz, hiszen összesen 12 meccsen volt, és ezeken 9 gólt szerzett. A Tibitől persze senki nem veheti el a házi gólkirályi címet, úgy, hogy sokszor nem is elől, hanem középpályásként számoltam vele.

Tavasszal már versenyen kívül több meccsen is szerepelt a tartalék csapat és úgy döntöttünk, hogy idén újra megpróbáljuk és beneveztünk a BLSZ IV-be is. Volt értelme szerinted ezeknek a meccseknek, illetve vajon betudja-e majd fejezni a bajnokságot a tartalék?

Szerintem mindenképp volt értelme. Azt viszont nem értem, hogy azoknak akik itt lett volna lehetőségük a játékra, miért nem éltek vele. Változatlanul azt gondolom, hogy mivel papíron nagyon bő a keret, kb. 40-en vagyunk, így szükség van a tartalék csapatra. Az viszont biztos, hogy kicsit komolyabban kéne venni a második csapatot is.

Beszéljünk kicsit a nyárról. Hogy tervezed a felkészülést, illetve ami még ezen a szinten is mindig mindenkit érdekel, lesznek-e új igazolások?

A felkészülést már mondhatni most elkezdtük a csütörtöki focikkal, illetve a hétvégétől folyamatosan lesznek edzőmeccsek. A tényleges készülődést augusztus közepétől tervezném, attól kezdődően heti 2 edzéssel. Tulajdonképpen elégedett vagyok a keret jelenlegi összetételével, de bizonyos posztokra nyilván lehetne erősíteni, ami nem jönne rosszul, de ha mindenki járna és komolyan venné ez a keret is alkalmas lehetne az előrelépésre.

Augusztus 30-án átadják hivatalosan is az új létesítményt így az ősztől eddigi hontalan csapataink végre hazatérhetnek. Miben változtat ez a helyzetünkön, mik lehetnek így a célkitűzések?

Mindenféleképpen a dobogót szeretném jövőre megcélozni, főleg hogyha sikerül erősíteni. Úgy néz ki vannak páran a képben esetleg a Nagykovácsiból, illetve pár emberrel tárgyalásban állunk budapesti csapatokból is. Nagyon szeretném, ha tényleg rendszeresen tudnánk edzeni.

Már nagyon rég itt vagy Hidegkúton… augusztus 30-án átadják az új sporttelepet. Milyen érzések kavarognak benned ezzel kapcsolatban?

Még anno Józsi ( Pokorny József) mondta nekem azt, hogy örüljünk neki, amíg megvan nekünk a göröngyös pályánk, mert azt ingyen használhatjuk. Nem tudom, hogy ez az új pálya mennyire lesz a mienk. Remélem nem lesz igaza ebből a szempontból. Az biztos, hogy az új pályák infrastrukturálisan megfelelnek mindenféle mai elvárásoknak. Örülök neki, hogy van előrelépés, mert már kijárt egy rendes pálya ennek a csapatnak. Bár még sok a kérdőjel a működést tekintve, az, hogy itt valami épült az óriási dolognak mondható, egy óriási előrelépésnek.

Martin Béla a következő szezonban a felnőtt csapat vezetőedzője lesz, míg a tartalék csapatot Apjok Gergely játékos-edző irányítja majd.

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.