Az alábbiakban Bánföldi Andrea összegzését olvashatjuk az eddigi tapasztalatairól új korosztálya élén:
“Szeptember vége felé vettem át az elsősöket, kb. 20, 7-8 éves focizni vágyó kis srácot. Heti 3x -i edzésünk van, hétfő, szerda, péntek.
Eleinte nem csak a közvetlen focihoz kapcsolódó apróságokat kellett elsajátítaniuk, hanem a cipőfűző bekötését, köszönést (nem csak az edzőnek), fegyelmezettséget, figyelmet,  sportszerűséget…
A technikai elemek közül a labdavezetéseket,  irányváltoztatásokat folyamatosan tanuljuk, már játék közben is ügyesen megcsinálják.
Álló és mozgó labda rúgása, átadása társ felé, labdák átvétele a lábfej különböző részeivel, a labda megállítása talppal, belsővel, ezeket még minden edzésen más-más “feladattal” gyakoroljuk.
Cselezés, megkerülő csel, labda elhúzás belsővel, belsőcsüddel, eltolás külsőcsüddel, irány és ritmusváltás labdavezetés közben, még nem mindenkinek megy, de lelkesen ismételjük.
Magas labda levétele belsővel, lábfejjel, még nagyon kezdetleges, de a mozdulat “megvan”, a kivitelezés sajnos még ritkán sikerül. Fejelést gumilabdával most kezdtük, egyelőre csak előre.
Az 1 órás edzésidő végén mindig van játék, egyre ügyesebben rúgják a lasztit, már  passzolni is próbálnak egymásnak, és irányítva ugyan, de a helyezkedés is alakul!
Minden hónapban 2 játékos aranyérmet kap a hónap focistája felirattal a teljesítmény alapján. Az értékelés szempontjai a fegyelmezettség, az ügyesség, a fejlődés mértéke, az aktivitás.
Nagyon lelkes kis csapat, élmény velük focizni!”
Így tovább fiatalok!!!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.