Az alábbiakban az öregfiúk csapat vezető edzőjének, Martin Bélának értékelését olvashatjuk:

“A csapat a 6. helyen várja a tavaszi folytatást, ami jó eredménynek mondható. A megszerzett 15 pont is elfogadható teljesítményt mutat. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy a felnőtt csapathoz hasonlóan mi is felcseréljük a pályaválasztói jogot és minden mérkőzést idegenben játszunk, de végül – nagyon okosan – úgy döntöttek a fiúk, hogy kibéreljük a solymári pályát és a hazai mérkőzéseket ott játsszuk le.

Az utóbbi években sok támadás érte csapatunkat az ellenfelek részéről a pályánk állapota miatt, és sok csapat a pálya rossz talajával magyarázta a vereségét. Most mindenkinek – ellenfeleknek és részben saját magunknak is – bebizonyítottuk, hogy jó pályán is méltó ellenfelei vagyunk a csoport legjobbjainak is.

Solymáron játszottunk a bajnokság élcsapataival és 5 mérkőzésen 3 győzelem, 1 döntetlen, és 1 vereség a mérleg. Sajnos idegenben nem ment ennyire a játék, de ebben annak is szerepe volt, hogy néhány mérkőzésen – sérülések és egyéb okok miatt – éppen, hogy  ki tudtunk állni.

Tekintettel, arra hogy meghatározó játékosok estek ki tartósan, a szereplésünket jónak minősíthetjük.

Az ősz krónikájához tartozik még, hogy – szintén a solymári pályán – rendeztünk egy nemzetközi tornát, ahol a második helyezést szereztük meg, és a résztvevők egyértelmű véleménye az volt, hogy remekül sikerült a rendezvény.

Ami problémát okoz, hogy a – végig kiegyensúlyozottan megbízhatóan védő – kapusunk külföldön talált munkát, és a pótlása nem lesz egyszerű.

Amennyiben sikerül egy hasonló átlagot hozó kapust találnunk, bizakodva tekinthetünk a tavaszi idény elé, tekintettel arra, hogy ismét hazai pályán játszatunk (ráadásul 6 alkalommal). Valamint  nagyon bízunk a sérülésből felépülőkben, illetve az öregfiúk korhatárt a tavaszi idényben elérőkben is.”

Martin Béla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.