Az alábbiakban a felnőtt csapat vezetőedzőjének, Martin Bélának értékelését olvashatjuk:

“Tudtuk, hogy rendhagyó idény előtt állunk, több okból is. A pályánk átépítése miatt minden mérkőzésünket idegenben kellet lejátszanunk, valamint, mivel a II. csapatot nem neveztük a bajnokságba, nagyon bő játékoskerettel indultunk neki az őszi idénynek.

Megbeszéltük, hogy – mivel a mérkőzéseken öt játékost lehet cserélni – 16-nál több játékos nem nevezünk egy mérkőzésre. Eleinte nagy volt a lelkesedés, volt olyan is, hogy 4-5 játékosnak is azt kellett mondanunk, hogy ezen a mérkőzésen nem számítunk rá. Azt hiszem egy edzőnek ennél nehezebb feladata nem lehet. A lelkesedés az idény végére azért mérséklődött.

Azt természetesnek tartom, hogy egy idény során a legtöbb játékos kihagy 2-3 mérkőzést sérülés, sárga lap, vagy egyéb okok miatt.  A mostani idényben a meghatározó emberek közül Lakatos Levente 9, Bedő Doma 6, Tamás Gábor 7, Rétfalvi László 5, Remetei F. Ákos 4 mérkőzésen nem lépett pályára különböző okok miatt. A pótlásukat nem mindig sikerült megfelelően megoldanunk.

A 9. helyen állunk félidőben, ami tulajdonképpen nem is rossz eredmény vesszük, ha minden körülményt figyelembe veszünk.

Ha arra keressük a választ, hogy ez a helyezés miért nem jobb, akkor a következőekben benne van a válasz.

Az utolsó előtti fordulóban – két vereség után, nagy küzdelemben, időnként egész jó teljesítményt nyújtva- végre ismét nyertünk. Azt gondoltam, hogy az utolsó mérkőzésen ismét nehéz dolgom lesz, mivel biztos, hogy legalább 20 ember fog játékra jelentkezni. A mérkőzést vasárnap (nem hétköznap munkaidőben, csodálatos napsütésben, az otthonunkhoz a lehető legközelebb) rendeztük volna. Hosszas egyeztetések és üzengetések után sikerült 12 embert összetoboroznunk a mérkőzésre, ami nagy szerencsékre elmaradt. Azt gondoltuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hiszen az új időpontban majd erős csapattal tudunk kiállni és biztosan eredményesek leszünk. Nem így történt. Erre a mérkőzésre is 12 játékossal siker sikerült kiállnunk. Volt olyan, akinek ez volt az idényben az első mérkőzése.

Természetesen szólnom kell a szurkolóinkról a HULK-ról is. Véleményem szerint nagyon sokat jelent a csapatnak az, hogy mellettünk állnak és bíztatnak minket. Sikerült néhány egészen emlékezetes pillanatot szerezniük a csapatnak. Az amatőr labdarúgásban egészen ritka az ultra csoportok jelenléte, éppen ezért nagyon hálásak vagyunk nekik. Nem szemrehányásképpen, de azért meg kell jegyeznem, hogy az Ő kezdeti lelkesedésük is megtorpant az idény végére, ami az állandó idegenbeli utazgatás miatt teljesen érthető.

Remélem, hogy a tavasz idényben – minden mérkőzést hazai pályán rendezve – a HULK fantasztikus szurkolásától kísérve sokkal eredményesebben tudunk szerepelni.”

Martin Béla

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.