Szokásos évzárónkban ezúttal is megpróbáljuk összefoglalni az év legfontosabb történéseit. 6 részes sorozatunk első állomása január-február. Sok amatőr egyesülettel ellentétben, nálunk a téli és nyári szünetben sem áll meg az élet. Az előző tél is bővelkedett eseményekben.

2013. –  Január:

Elsőként a legfontosabb esemény ami nem csak januárra, de az egész 2013-as évre igaz: Csapatunk 90 éves lett. A Hidegkúti SC-t 1923-ban alapították a nagy elődök, így a 2013-as év az ünneplés jegyében telt. Rengeteg programot próbáltunk szervezni ennek érdekében. Bár a nagy sikerek sajnos elmaradtak, ettől függetlenül egy  nagyon jó kis év van mögöttünk.

Csapatunk ebben az ében nevezett be először a Pest megyei szövetség által rendezett téli futsal bajnokságba. Ahhoz képest, hogy a legtöbb játékosunknak teljesen új volt ez a sportág, egészen jól szerepeltünk. A mérkőzésekre Kartalon került sor. A fordulók után a közeli Őrbottyánban élő játékosunkhoz, Rétfalvi Lacihoz és családjához voltunk hivatalosak. Kitűnő ételekkel és italokkal zártuk ezeket a jó kis hétvégi teremkupákat. Az pedig, hogy a negyeddöntőig jutottunk, nagyon szép teljesítmény. 2014-ben is részveszünk, célunk pedig túlszárnyalni ezt a teljesítményt.

A felkészülés főbb állomásait a Téli Nagypályás Torna küzdelmei jelentették, ahol már másodszor szerepeltünk. Itt természetesen az eredményeink eléggé változatosak voltak attól függően, mikor milyen kerettel tudtunk kiállni az adott meccseken. Az első 3 fordulóban 2 vereség mellett egy értékes döntetlent is elértünk. A TNT mellett azért még 1-2 edzőmeccs szerepelt a programunkban.

3. frontvonal pedig a Marczibányi téri kispályás bajnokság volt, ahol általában gyengébb kerettel álltunk fel, de persze ez is többször változott. Ebben a hónapban itt 2 győzelmet arattunk és egyszer maradtunk alul.

Eredményeink januárban:

HSC – Őrbottyán KSE 7-3 (PMLSZ futsal selejtező)

Gödi SE – HSC 4-3 (PMLSZ futsal selejtező)

HSC – Váchartyán KSE 5-1 (PMLSZ futsal selejtező)

Kormányőr SE – HSC 1-4 (Edzőmérkőzés)

Ferencvárosi FC – HSC 0-0 (TNT 1.ford.)

HSC – II.kerület 3-2 (Marczibányi)

Calcio Mardoni – HSC 12-2 (Marczibányi)

Testvériség SE – HSC 15-1 (TNT 2.ford)

Úri KSK – HSC 1-0 (PMLSZ futsal középdöntő)

Kisnémedi – HSC 5-4 (PMLSZ futsal középdöntő)

HSC – Úri KSK  4-2 (PMLSZ futsal középdöntő)

HSC – Kisnémedi 5-3 (PMLSZ futsal középdöntő)

Csillaghegyi MTE II – HSC 4-0 (TNT 3. forduló)

Dömsödi SE – HSC 4-5 (PMLSZ futsal negyeddöntő)

Kisnémedi – HSC 5-4 (PMLSZ futsal negyeddöntő)

Gödi SE – HSC 4-0 (PMLSZ futsal negyeddöntő)

HSC – Legenda 6-1 (Marczibányi)

Best of Január:

Negyeddöntőig menetelt a csapat a futsal bajnokságban

Ezen nincs mit magyarázni. Nagyon jó élmények voltak ezek a futsal fordulók. Nem sokon múlott, hogy az elődöntőbe jussunk. Arról pedig nem beszélve, hogy a Rétfalvi család vendégszeretete csodálatos volt.

A hónap mélypontja: Testvériség SE – HSC 15-1

Amint már említettem a TNT meccsein minden azon múlt milyen kerettel tudunk felállni. Ezen a napon tartalékos csapatunk egy csúnya vereségbe futott bele a nagyon jó erőkből álló TSE ellen. A legjobbjaink sajnos nem lehettek jelen, mivel a PMLSZ futsal fordulójában szerepeltek. Utólag el kell ismerjük, ha ott lettek volna, akkor is valószínűleg Testvériség győzelem születik, mindenesetre az is biztos, hogy szorosabb.

Január gólkirálya: Tamás Gábor – 10 gól

Tamás Gabi mind a 10 gólját a futsal fordulókban szerezte 1-el megelőzve Bedő Domát. Gabinak mindig tudtuk, hogy jól fekszik a terem.

2013. – Február:

Folytattuk a felkészülést. Edzőmeccsekkel, a TNT küzdelmeivel és a Marczibányi kupával. Ezek mellett sor került a III. Komáromi István emléktornára 15 csapat részvételével. A 2 napos torna nagyon jó hangulatban zajlott. A 3 db 5-ös csoportból végül az első 2 helyezett jutott a vasárnap 6-os döntőbe, ahol 3db csoportban küzdöttek a felek, majd következtek a helyosztók. A középdöntőbe a HSC is bejutott az első csapatával ám végül nem sikerült a döntőbe jutás. Sőt a bronzmeccsen is elvéreztünk, így meg kellett elégedjünk a 4. hellyel. A tornát végül a Nagykovácsi SE nyerte meg, így ők vihették haza a vándorserleget. Ennek ellenére örülhettünk HSC-s sikernek, hiszen a torna legjobb játékosa Bedő Domonkos, míg a gólkirály 7 góllal (megosztva) Pál Tibi lett.

A TNT-n végül a 21. helyet szereztük meg a 24-ből, de a februári meccseink már sokkal jobban sikerültek az Építők és a Budakalász ellen is csupán 1 gólos vereséget szenvedtünk, úgy hogy vezettünk is előtte. Ezekre lehet építeni. Míg az utolsó fordulóban a magasabb osztályú BEAC csapatát is legyőztük. A Kalász elleni meccsünket a helyszínen tekintette meg Détári Lajos is aki Bedő Doma játékáról külön is megemlékezett a Nemzeti Sportban.

A BLSZ közben bár nem fogadta el fellebbezésünket Lakatos Levi eltiltása ügyében, ám szerencsére legalább mérsékelte azt, így ennek is örülhettünk.

Az átigazolási időszak végéig keretünkből 1 játékos távozott, míg 4-en érkeztek. Katz Robi fél éves HSC-s karrier után tért vissza gyerekkori csapatához a BP. Erdért SE-hez. A 4 érkező érdekessége, hogy mind a 4-en fél évig erősítettek bennünket, hiszen nyár óta már nem fociznak. Ők voltak: Moldován Krisztián (Hegyvidék SE), Szabó Dávid (Taksony SE), Borzás István (Piliscsaba SE), Gazdig Tibor (Pilisvörösvár SE).

Eredményeink februárban:

43.sz. Építők SK – HSC 4-3 (TNT 4.ford.)

Budakalászi MSE – HSC  4-3 (TNT 5.ford.)

Previfit SE – HSC 0-6 (TNT helyosztó)

HSC – River 6-3 (Marczibányi)

Siketek SC – HSC 4-5 (Edzőmeccs)

HSC II – Nagykovácsi SE U19 3-1 (Komáromi István emléktorna)

HSC II – Zsuga FE 0-3 (K.I. emléktorna)

HSC II – Zuglói Kinizsi SE 2-6 (K.I. emléktorna)

Budajenő U19 – HSC II 6-4 (K.I. emléktorna)

HSC – Bp. Erdért SE 3-1 (K.I. emléktorna)

HSC – HSC U15 A 5-1 (K.I. emléktorna)

HSC – FC Kápcity 0-1 (K.I. emléktorna)

HSC – HSC U15 B 4-1 (K.I. emléktorna)

Budajenő KSK U19 – HSC 0-3 (K.I. középdöntő)

HSC – Nagykovácsi SE 0-3 (K.I. középdöntő)

HSC – Zsuga FE 2-3 (K.I. bronzmeccs)

BEAC – HSC 0-2 (TNT 21. helyért)

CBSGE – HSC 4-3 (Marczibányi)

Best of Február: Détári Lajos kiemeli Doma játékát

Akárhogy is nézzük, ez az egész csapatnak elismerés. Lássuk mit is nyilatkozott Détári Lajos pontosan a Nemzeti Sportnak: “”Remek kezdeményezés ez a torna. Remek ellenfelekkel, jó pályán mérkőzhetnek meg a csapatok és a mérkőzések is nagyjából a fele költségbe kerülnek. A csapat a héten edz párszor, de a jó felkészüléshez elengedhetetlen, hogy az edzéseken tanultakat mérkőzéseken is gyakorolhassák a játékosok.” A 61-szeres válogatott labdarúgó elmondta, hogy a budakalásziaktól Szalontai Bence, valamint Széll Tamás, míg a hidegkútiaktól Bedő Domonkos játéka tetszett neki különösen.”

Február mélypontja: Végeredmény: 3-4

Csapatunk kétszer is vezetett magasabb osztályú riválisa ellen ám sajnos mindkétszer kiengedtük kezünkből a rendkívül értékes győzelmet.

Február gólkirálya: Pál Tibor – 13 gól

Ismét csak 2. helyre futott be Doma, ezúttal Pál Tibi előzte meg. Ezen nagyot dobott, hogy a Komáromi István emléktornán gólkirály lett 7 góllal, emellett pedig még 6-szor talált be.

Ez volt tehát január és február. Legközelebb március-április hónappal jelentkezünk!

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.