A FourFourTwo magazin 2011-ben hagyományt teremtett azzal, hogy a FIFA Puskás-díj mintájára megválasztja az év legszebb magyar gólját. A versenyre bárki nevezhetett, és természetesen az újság szerkesztői is ajánlottak gólokat. A versengés a végéhez közeledik, hiszen az ország legnevesebb sportújságíróinak szavazatai alapján kialakult a TOP 10, melyből egy szakmai zsűri állítja össze a végső sorrendet, és választja majd ki a három dobogóst. És a legjobbak közé bekerült a Hidegkúti SC játékosának, Fenyvesi Bencének szólógólja is.
A versenyen minden, magyar bajnokságban esett, vagy magyar légiós által szerzett gól részt vehetett. A zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen több mint háromszáz nevezés érkezett a válogatott meccseken esett találatokon keresztül az NB I-en át a BLSZ IV-ig.
Első körben a FourFourTwo magazin szerkesztőinak is újságíróinak szavazatai alapján szűkült a lista negyven gólra. A TOP 40 közé két hidegkúti találat, Fenyvesi Bence és Bedő Domonkos gólja is bekerült. Innen újabb újságírói szavazatok alapján tovább szűkült a lista, és kialakul a 2014-es év 10 legszebb gólját tartalmazó összeállítás.
Top 10-be került Dzsudzsák Balázs románoknak lőtt gólja, az első gól az új Fradi-stadionban, amit Gera Zoltán szerzett a Nyíregyháza ellen, de Gera Zoltán finnek ellen fejelt gólja is ott van a listán. Bekerült a legjobbak közé a Budapest Honvéd játékosának, Prosser Dánielnek a Puskás Akadémia ellen lőtt gólja, az Angliában játszó Tőzsér Dániel Balckburn elleni szabadrúgásgólja, a debreceni Varga József MTK-nak lőtt gólja, valamint az ország legnagyobb ígéretének tartott Sallai Roland találata, melyet Puskás Ferenc athéni szobrának avatása alkalmával rendezett Panathinaikosz-Puskás Akadémia u17-es mérkőzésen szerzett.
A tavalyi listához hasonlóan a TOP 10-ben idén is található két, amatőr bajnokságban szerzett gól. A Csongrád megyei I. osztályban szereplő Mórahalom csatárának, dr. Szőke Péternek találata mellett csapatunk játékosának, Fenyvesi Bencének szólógólja is ott van a legjobbak között.
Fenyvesi Bence így esélyes az „FFT Év Gólja” cím elnyerésére, vagy a dobogós helyek valamelyikének megszerzésére. Most már minden a szakmai zsűrin múlik, hiszen a végső sorrendről ők döntenek. A zsűri elnöke a magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős Nyilasi Tibor, a zsűri tagjai: a háromszoros magyar gólkirály Détári Lajos, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüst- és bronzcipős Dunai Antal, a magyar gólkirály Dzurják József, a háromszoros magyar gólkirály, az európai ezüstcipős Fazekas László, a KEK-gólkirály Göröcs János, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző Kiss László, a magyar és ciprusi gólkirály, a holland góllövőlistán második Kiprich József, a magyar gólkirály és UEFA-kupa-gólkirály Szabó József, valamint az év elején elhunyt Várady Béla helyére frissen beválasztott Kovács Kálmán.

F.GY.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.