Csapatunk a középdöntőben búcsúzott a Pest megyei futsal bajnokságtól. Legeredményesebb játékosunk a (hivatalosan) 7 gólig jutó Fenyvesi Bence – a mi sporink – volt. Az alábbiakban a vele készült interjút olvashatjátok.

Eddig méltatlanul megfeledkeztünk rólad, pedig te lettél az idei futsal bajnokságban a csapat házi gólkirálya. Hivatalosan 7 góllal, de Rusznák Tomi elmondása alapján ez valójában 8 volt… Minek köszönheted az eredményességed?

Valójában 9 gól, mert egyik gólom Rétfalvi Lacinak írták be, igaz az 99%-ban az ő érdeme volt. Hidegkúti reaktiválásomat megelőzően 2006-ban hagytam abba a nagy pályás focit a III. Kerület színeiben (igaz volt még fél év budakalászi kitérőm) és azóta rendszeresen játszom heti 1-2, néha 3 alkalommal is kis pályán, ráadásul futsal szabályok szerint. Talán ennek tudható be, hogy itt jobb teljesítményre vagyok képes mint nagy pályán.

Idén vettél részt először velünk futsalban. Milyennek érezted a csapatot? Miért nem sikerült vajon az elődöntőbe jutás?

Nehéz kérdés, mivel az ellenfelek sem hiszem, hogy heti többször játszanak közösen, így az összeszokottság hiányára nehéz lenne fogni. Sajnos a középdöntőben, a Kerepes ellen a fordulópontokból és a végjátékból nagyon rosszul jöttünk ki. Az Ócsa elleni meccs amióta HSC játékos vagyok a legszánalmasabb produkciónk volt. Olyanok voltunk a pályán mintha először futballoztunk volna. Azt, hogy a csapat többre hivatott, azt jól jelzi, hogy a selejtező legerősebb csapatát az utolsó meccsen 4-3-ra vertük.Okokat nem tudok, talán az volt a baj, hogy túl sok cserével mentünk el, szerintem 3×30 percre 3-4 csere elég lett volna.

A távlati tervek között szerepel egy esetleges NB II-es futsal csapat indítása Hidegkúton. Mi a véleményed erről? Téged személy szerint érintene a dolog?

Érdekelni érdekelne, de azért NB II-es futsalban vannak vidéki mérkőzések is, amelyet nehéz összehozni a munkahelyi elfoglaltságaimmal. Emellett, meg itt azért már elég magas a színvonal, amely eléréséhez szükséges lenne heti legalább 1, de inkább 2 edzésre, ezt meg nem valószínű, hogy tudnám vállalni. Illetve nem tudom, hogy ezek nélkül mennyi értelme lenne.

Ez a második szezonod Hidegkúton. Tavaly a tartalékban kezdted, aztán beverekedted magad az első keretbe, ám ősszel már kevesebb játéklehetőséghez jutottál. Idén pedig még egy edzőmeccsen se szerepeltél. Mi a célod tavaszra? Szerinted az első vagy a második keretben kapsz több lehetőséget?

Tavaly azért voltak létszám gondok, emiatt is játszottam tavasszal végig az első csapatban. Úgy gondolom, hogy a BLASZ3-as focihoz az átszervezéseket követő erősödés miatt nem ártana heti 1 edzés, ezt pedig nem tudom vállalni, mivel csütörtökön fix kispályás focim (és utána lévő sörözésem) van. Emellett még a játékvezetéssel is nehéz összehangolni a hétvégéket, szóval tavasszal inkább a tarcsiban tervezem, hogy játsszak, mert nekem ez a csapat és a foci szeretete mellett a mozgásról is szól, ezért a legfontosabb, hogy meglegyen a 90 perc játék. Ezt pedig a tarcsiban jobban biztosítva látom, mint az első csapatban. Továbbá azt se tartanám korrektnek, ha olyan játékost szorítanék esetleg ki, aki ott van minden edzésen és jóval régebb óta HSC tag mint én.

Milyen ez a HSC? Már a második éved, hogy érzed itt magad? Miért döntöttél úgy, hogy reaktiválod magad?

Mert születésem óta HSC szurkoló vagyok és mindig itt akartam játszani… Igazából játékvezetőként működök a BLSZ bajnokságaiban, ahonnan nagyon sok haverom van (de meccsvezetés közben tényleg mindegyik hülye:D), az egyik legjobb Őrhalmi Karcsi. Ő a HSC betonhátvédje volt, az ő közbenjárására, pár alkalommal eljöhettünk Hidegkútra különböző kispályás bajnokságokra a játékvezetői csapattal. Ezeken viszonylag jól ment a játék egy alkalommal gólkirály lettem, majd ezt követően Apjok Gergely “intéző” facebookon megkeresett, hogy lenne-e kedvem itt focizni. Amikor itt vezettem meccseket közben is szimpatikus volt a csapat (természetesen engem rendesen savaztak a srácok akkor, de egymással feltűnően normálisak voltak a többi csapathoz képest), így örömmel fogadtam el a felkérést és újra elkezdtem a nagy pályás focit. A csapatban nagyon jól érzem magam, ezt bizonyítja, hogy több focin kívüli összejövetel is volt mióta itt vagyok (ezek a csapat viszonylag homogén életkori helyzetét tekintve természetesen mértéktelen ivást jelentettek). Szóval úgy gondolom, jó helyre érkeztem. Örülök, hogy tagja lehetek ennek a közösségnek, sőt külön ki kell emelni a HULK-ot és a törzsszurkolókat, így a csapatról, illetve az őt körülvevő emberekről rengeteget mesélek olyan ismerőseimnek is, akik adott esetben azt se tudják, hogy mi a BLSZ.:D

Azóta már Tamássy Attila sporttársat is magaddal rántottad és hamarosan még egy spori érkezhet…fenyeget a veszély, hogy megalakuljon a HSC III, a sporik csapata?

Sporik csapata? Tudni kell, hogy a legtöbb bíró a játékosok véleménye ellenére focizott. De a HSC-t elsősorban olyan embereknek javasolnám, akik szerintem ebbe a közösségbe mint ember illenének be, így szerintem lassan leáll a bíróimport (bár tudok egy kiváló kapust, ha esetleg Lacika megsérülne:D). Tamássy története pedig amúgy sem volt túl tudatos igazolás, de ez egy külön történet lehetne.:D

Végül mit üzensz a csapat szurkolóinak és saját rajongóidnak Fenyőkém?

HULK, HULK, HULK. Remélem tavasszal az új lelátón, jó időben HSC meccsel kezdik a srácok a péntek esti alapozást. Emellett remélem, hogy a törzsszurkolókkal együtt néha tartalék meccsekre is kijönnek majd vasárnap és ha nem is jó, de lelkes játékot tudunk nekik majd mutatni.

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.