Óriási megtiszteltetés érte klubunkat. A FourFourTwo magazin 2011-ben hagyományt teremtett azzal, hogy a FIFA Puskás-díj mintájára megválasztja az év legszebb magyar gólját, melyért két hidegkúti játékos is harcba szállt, sőt, a legjobb negyven közé került.

A magazin olvasóinak javaslatai alapján ezúttal is egy volt gólkirályokból és nevezetes gólvágókból álló, tíztagú szakmai zsűri választja ki a győztest, Nyilasi Tibor vezetésével. A magazin várta az olvasók javaslatait, jelöltjeit a versenyre. Bárki küldhetett be gólokat, akár az amatőr bajnokságból, akár ifimeccsről, de természetesen az NB I-ben vagy a válogatottban szerzett gólt is lehetett nevezni a versenyre. A több mint 200 beküldött gól közül a magazin szerkesztői választották ki azt a 40 gólt, amely között megtalálható Dzsudzsák Balázs Romániában szerzett szabadrúgás gólja vagy például Gera Zoltán Chelsea ellen szerzett találata is.

És bekerült a negyven listára a Hidegkúti SC két játékosának, Fenyvesi Bencének és Bedő Domonkosnak a gólja is. A magazin szerkesztői ugyanis Fenyő, Kőbányai Egyetértés elleni találatát, és Doma, Zuglói Kinizsi elleni szabadrúgás gólját is méltónak találták arra, hogy a legjobb magyar játékosok góljaival versenyezzen.

Innen a zsűri kezében van a döntés joga. Annak a zsűriének, melyek elnöke a magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős Nyilasi Tibor, a zsűri tagjai: a háromszoros magyar gólkirály Détári Lajos, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüst- és bronzcipős Dunai Antal, a magyar gólkirály Dzurják József, a háromszoros magyar gólkirály, az európai ezüstcipős Fazekas László, a KEK-gólkirály Göröcs János, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző Kiss László, a magyar és ciprusi gólkirály, a holland góllövőlistán második Kiprich József, a magyar gólkirály és UEFA-kupa-gólkirály Szabó József, valamint az év elején elhunyt Várady Béla helyére frissen beválasztott Kovács Kálmán. 2011-ben Gera Zoltán, 2012-ben Huszti Szabolcs,tavaly pedig a pécsi Fröhlich Ronald nyert, de nem szabad elfejteni, hogy egy évvel ezelőtt a megyei II. osztályú Patak játékosa, Ujvári József a harmadik helyen szerezte meg a versenyben, azaz bizonyított, hogy amatőr játékosnak is van esélye egy ilyen versenyen.

Drukkoljunk a mi “fiainknak” Íme a két gól, amivel játékosaink bekerültek a legjobbak közé:

F.Gy.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.