A következőkben pár rövid hírt próbáltunk csokorba szedni a teljesség igénye nélkül. Megpróbálunk válaszolni a saját magunknak feltett kérdésekre.

Idén lett 90 éves az egyesület, ami mindenképpen tekintélyt parancsoló kor. Lesz valami extra esemény ennek örömére?

Mint minden évben, idén is megpróbáltuk színesíteni a programot különböző tornákkal, kupákkal, bulikkal, bográcsozással, stb. Nyár elején álmodtunk egy nagyot és egy pályázaton igen nagy összeget pályáztunk meg, hogy ez az év még izgalmasabban és színesebben telhessen, de sajnos ez a dolog nem jött össze. A pályázat maga sikeres volt, de a sor legvégére kerültünk, így ebből nem lett semmi. Ennek ellenére azt hiszem, hogy szép év ez a 90. A felnőtt csapat óriási hajrával kiküzdötte a bennmaradást, továbbra is rengeteg lurkó sportol a HSC-ben. A nagy pályás foci mellett, már utánpótlás futsal csapataink is kitűnő eredményeket érnek el. Fontos és nagy lépés volt, hogy megnyertük a pályázatot 1 nagy és 3 kisméretű műfüves pálya építésére. Igen tudom, hogy már rég épülnie kéne az új komplexumnak, de én továbbra is hiszek a sikeres végkimenetelben és örülök neki, hogy egyáltalán valami beindult, hiszen 1-2 éve még szó sem volt semmilyen konkrét beruházásról. Ahogy tavaly, idén is lesz Október 23. Kupa a Klébiben, melyre már most 12 csapat jelentkezett, így már csak 4 szabad helyünk van. Ez a torna idén a “90 éves a Hidegkúti SC” nevet viseli és itt szeretnénk megünnepelni ezt a csodás szülinapot. A titkos tervem az volt, hogy a nagy műfüves pálya avatóján egy másik zöld-fehér csapatot ide csábítunk elnökünk, Szekeres Tamás közbenjárásával, de ez egyenlőre halasztva lett. Ami nem azt jelenti, hogy tavasszal erre ne kerülne sor, ha minden összejön.

A kérdés ami mostanában mindenkit foglalkoztat: Mi van a pályával?

Bár tudnék erre konkrét választ adni…. Ami biztos az egyesület és az önkormányzat közösen pályázatot nyert. Úgy volt, hogy nyáron épül 1 nagy és 3 kis műfüves pálya. Aztán úgy volt, hogy Augusztusban elkezdik, így az első pár fordulót idegenben kell majd játsszuk. A füves pályát így nem is hitelesítettük, hiszen fel sem merült bennünk, hogy végül nem történik ősszel semmi. Szeptember közepén végre megtörtént a terület átadás, ám a munka megkezdésének napján betört a krach. Kiderült, hogy valahol, valaki hibázott. A tervek hibásak. Újra kell tervezni. Itt tartunk jelenleg. Az őszt utánpótlás és felnőtt csapataink mind idegenben játsszák végig, köszönhetően az ellenfeleknek, akik felcserélték a pályaválasztói jogot, hogy ne keljen pályát béreljünk. Az Öregfiúk pedig átmenetileg Solymárra költöztek, ők nem vállalták az esetleges kockázatot. Hiszek benne, hogy itt lesz pálya hamarosan (amúgy az építési idő 60 nap csupán), de kicsit bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy mikor. Márpedig az ellenfeleknek mind azt ígértem, ha most ősszel hozzájárulnak a pályaválasztói jog felcseréléséhez, tavasszal már egy jó kis műfüvön játszhatunk a mostani göröngyös helyett. Remélem nem csináltam magamból bohócot. Ha pedig tavasszal se lesz semmilyen pályánk azt sem tartom kizártnak, hogy a csapatainkat vissza kell majd léptetni a bajnokságtól, mert ha albérletben kell fogadjuk az ellenfeleket minden héten, minden korosztállyal, az rengeteg pénz és nálunk túl alacsony a tagdíj ehhez. Ahogy biztos információnk lesz a pályával kapcsolatban, egyből jelezni fogjuk.

A legjobb 32 között a csapat a Bp. Kupában?!

Hát igen régebben még amikor a serdülőben játszottam emlékszem nagy “kupa-menő” volt a HSC. Ez az elmúlt pár évre már sajnos nem volt igaz, tavaly is az 1. fordulóban a Duna SK búcsúztatott minket 9-1-el. Idén szerencsésebb volt a sorsolásunk és a BLSZ IV-es Híd-Uniót kaptuk az első körben. Mivel nagyon bő a keret (28 tagú), Martin Béla vezetőedző azt tervezte, hogy akik kevesebbet játszanak a bajnokságban itt több lehetőséghez jutnak majd. Sajnos azonban a Híd-Unió gárdája visszalépett. A 2. körben a történelem ismételte önmagát és a szintén BLSZ IV-es Külker SC is visszalépett, így játék nélkül masíroztunk be a legjobb 32 közé aminek én őszintén szólva nem örülök, hiszen így sokan elestek a játék örömétől. A 3. forduló a febr. 22-23. hétvégén lesz a tavaszi szezon kezdeteként, ahol több mint valószínű, hogy I. osztályú, de legjobb esetben is II. osztályú ellenfelet kapunk.

A 32 közé jutottak: III. kerület, Pénzügyőr SE, Voyage SE, Budafoki MTE, RAFC, RTK-VASLÓ, Inter CDF SE, Testvériség SE, Kelen SC, Főv. Vízművek SK, Ferencvárosi FC, Unione FC, Ikarus BSE, THSE-Sashalom (mind BLSZ I.), 1908 SZAC KSE, Közterület SC, ASR Gázgyár, Rákosszentmihályi SC, Szabadkikötő SE, 43.sz. Építők SK, Csillaghegyi MTE, Szent Pál Akadémia FC, Goldball 94′ FC, Budatétény SE, Kőbányai ISE (mind BLSZ II.), Hidegkúti SC, Budakeszi LA, Csep-Gól Soroksár, Chinoin SC, Törökbálinti FC (mind BLSZ III.)

Illetve az alábbi két mérkőzés győztese. Ezek félbeszakadtak, a VB újrajátszást rendelt el:

Duna SK (BLSZ III.) – Previfit SE (BLSZ III.) 3-1

Royal ASE (BLSZ IV.) – Rákosligeti AC (BLSZ III.) 0-2

Nem túl sok a 28 fős keret?

Sajnos de. Nyáron eldöntöttem, hogy nem indítunk tartalék csapatot. Ennek szimplán az anyagiak voltak okai. Ha mindenki mindig befizette volna a tagdíjat, nem is lett volna kérdés, hogy indul-e tartalék csapat. Azonban ezt kb 25 ember tette meg összesen ami lássuk be nem két csapatra elegendő létszám. Jelenleg 28-an alkotják a keretet, de sérültek mindig lesznek és az alapján is rotálni fogunk, hogy akinek tagdíj elmaradása van innentől könnyebben kimarad majd (havi 3000,-ről van szó). Nagyon rossz érzés amikor a mester kjelöli a jelentkezőkből a keretet és nekem kell értesíteni az embereket ha valaki kiszorult. Eddig minden évben a létszámhiány volt a gond, mert ősz végére, tavaszra elfogytunk. Idén biztos nem lesz ilyen. A legkevesebb eddig 15-en voltunk meccsen, de mindenhova maximum 16 fős kerettel utazunk, hiszen maximum 5-t lehet cserélni, így nincs értelme, hogy olyan is a padon üljön aki nem is fog játszani. Amikor 22-en jelentkeznek játékra ez nagyon kellemetlen, de remélem mindenki megérti a helyzetet és türelmes, hiszen biztos mindenki kap majd lehetőséget, ha más nem a hétközi edzőmeccseken és egy-egy jobb teljesítménnyel meg lehet ragadni a keretben, ahogy egy-egy rosszabbal ki is lehet kerülni onnan.

Hogyan készül a gárda?

A szurkolónk a héten tüntettek és a csapat helyett ők jelentek meg edzésen. Ez a gesztus példaértékű volt, de azért 1-2 dolgot tisztázni kell, annak ellenére, hogy teljesen egyetértek velük. Minden kerettag vagy dolgozik, vagy iskolába jár, így délutáni kezdésről szó se lehet, este pedig a minimális világítás behatárolja a lehetőségeinket. Másik: A csapat fele nem hidegkúti és ők hét közben még nehezebben járnak ki edzésekre. Sajnos a legutóbbi pár alkalommal annyira kevesen voltak, hogy eltöröltük az edzéseket. Helyette a nagyobb létszámban bízva szeretnénk innentől heti 1 edzőmeccset játszani ami minden tekintetben a legmegfelelőbb edzés lenne. Eddig 2 ilyen meccset játszottunk. Pilisvörösváron a helyi U21-es csapattal mérkőztünk meg és szenvedtünk 6-5-s vereséget, majd kedden Nagykovácsiban egy zárt kapus meccsen az Amerikai Iskola tökéletes gyepén döntetleneztünk a Nagykovácsi SE-vel (3-3). Jövő héten pedig a szurkolók szeretetét megköszönve és nekik bizonyítva egy közös edzést tervezünk velük.

Hajrá HSC!!!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.