Mindjárt itt a karácsony és talán elmondhatjuk, hogy idén a fa alatt a hidegkúti játékosoknak, szurkolóknak és vezetőknek egyaránt az egyik legnagyobb ajándék a felnőtt csapataink őszi menetelése lesz. A BLSZ III-ban és a BLSZ IV-ben is sikerült az őszi szezon végén elég komoly előnnyel (6-5 pont) az élen állni.

BLSZ III:

Legutóbb az 5. forduló után írtunk a csapatról. Akkor még a 3. helyen álltunk, azóta azonban 7 győzelem és 1 döntetlen következett és a megszerzett pontok az első helyre repítették a csapatot. Jelenleg 6 ponttal vezetünk a második helyezett Piramis SE előtt. Rajtuk kívül (0-0), a másik nagy rivális Chinoin SC-vel játszottunk döntetlent (2-2) akik jelenleg a 4. helyen állnak. Érdekes, hogy a két “botlás” egyaránt hazai pályán esett meg, csapatunk idegenben az összes meccsét megnyerte. A 6 pont az egyik oldalról nézve lehetne akár tetemes előny is, ugyanakkor ha azt nézzük, hogy a második helyezett Piramis és a 6. helyen álló Royal ASE között csupán 2 pont van, elmondhatjuk, hogy még nagyon sok fordulat lehet a következő tavaszban, ahol ha sikeresek szeretnénk maradni, minden egyes pontért keményen meg kell küzdjünk majd! Csapatunk legeredményesebb játékosa Bedő Domonkos volt, aki 13 meccsen 22 gólt szerzett. Háromszor szerzett mesterhármast (Rákosligeti AC, Zuglói Kinizsi SE, Royal ASE), de a legjobb meccsén az RKSK II ellen 4 gólt is szerzett. Nagyon nagy veszteség lenne ha ő távozna tőlünk a télen, ám ha sikerül légiósnak állnia (Ausztriából kapott megkeresést) természetesen nagyon büszkék leszünk rá és sok sikert fogunk kívánni neki. Fontos még kiemelni, hogy amellett, hogy mi szereztük a legtöbb gólt (48-at), a mi védelmünk és kapusunk kapitulált a legkevesebbszer, 13 meccsen csupán 12-szer. Gál Laci kapuja 4 meccsen is érintetlen maradt. Nagyon sokat köszönhetünk neki is és a jól záró védelemnek. A hidegkúti berkekben csak Gál-Védernek becézett kapusunk több alkalommal 11-est is hárított. A legnagyobb arányú győzelmeinket az MLTC és az RKSK II ellen értük el (6-0, 7-1), a legtöbb gólt hozó mérkőzésünk szintén az RKSK II elleni volt, míg a legkevesebb gólt hozó meccs és egyben az egyetlen ahol csapatunk nem tudott eredményes lenni, az a Piramis SE elleni 0-0 volt.

 

BLSZ IV:

Mindig nehéz belekezdeni egy tartalék csapatba. Általában csak gond van vele. A kezdeti lelkesedés után szépen lassan elfogy, akivel számolsz hogy majd talán visszajátszik egy idő után nincs kedve, stb. Nyáron egy igen komoly létszám állt össze (új igazolások, szomszédvár Nagykovácsi SE felbomlása, stb.) így indokolt volt, hogy elinduljunk. Azt hiszem nagy szerencse, hogy nem a IV/4-be kaptunk besorolást (itt csak tartalék csapatok szerepelnek), hanem abba a csoportba ahol tavaly már versenyen kívül szerepeltünk a IV/3. csoportba. Itt is az 5. forduló után jelentkeztünk legutóbb akkor még 100 százalékos volt a csapat. Az ősz végéig ezt nem sikerült megőrizni, de csupán a 2. helyen forduló Hercules SE-vel játszottunk döntetlent (4-4) az összes többi meccsünket megnyertük. Ez az első csapatéhoz hasonló óriási siker. 5 pontos előnnyel várhatjuk a tavaszi folytatást, de az biztos, hogy ahhoz, hogy esetleg bajnoki címet ünnepelhessünk az üldözőinknek is lesz 1-2 szavuk. Legeredményesebb játékosunk Novák Krisztián lett aki 13 meccsen 7 gólt szerzett. Legjobb meccse a Hunreál elleni volt, ahol mesterhármast ért el. A legtöbb gólt hozó és legnagyobb arányú sikerünk a Hunreál elleni 10-2-es győzelem volt, a legkevesebb gól az ARK SE elleni 1-0 alkalmával esett. A Hunreál FC-t kizárták a bajnokságból, így tavasszal egyel kevesebb mérkőzés vár csapatunkra!

A BLSZ III-ból az első helyezett jut fel, a 12-14. esik ki, a BLSZ IV-ből pedig az 1-2. illetve a legjobb 3. jut fel. Csapataink így jelenleg feljutásra állnak. Izgalmas tavasz lesz, melyre a télen nagyon fel kell készüljünk!

Hajrá Hidegkút!!!

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.