Jól sikerült az elmúlt hétvége csapataink többségének. A felnőtt csapatok és az U14-esek is nyertek, egyedül az U17-es futsalosok szenvedtek 2 vereséget az utolsó fordulójukban. Az U10-esek Bozsik tornája halasztásra került.

PMLSZ U14 / Szentendrei 2.csoport: HSC – Perbál SC 5-2 (3-1)

Szombat reggel U14-eseink első tavaszi győzelmüket aratták a tavasz során. Ürömön, “hazai” pályán fogadtuk a Perbál csapatát, akiket ősszel idegenben ugyanilyen arányban múltunk felül. Losonci Bertalan duplázni tudott, mellette Dzimba Dani, Huber Marci és Csapody Sebi voltak eredményesek. A srácok a 7 csapatos csoportban az 5. helyen állnak, ám csupán rosszabb gólarányuk választja el őket a dobogó 3. fokától.

Felnőtt edzőmeccs: HSC II – Bp. Erdért SE 2-0 (1-0)

Tartalékcsapatunk a testvér brigáddal, az Erdérttel csapott össze szombat délután. Mind a két félidőben egyszer-egyszer voltunk eredményesek. Az első játékrészben Apjok középre centerezése után angolai légiósunk, Hellis Pascoal stukkolt közelről a kapuba, a második félidőben pedig Pál Tibi talált az 5-sről egy kavarodás után ex-kapusunk Katz Robi kapujába. Az ellenfélnél amúgy Robin kívül még 3 volt hidegkúti pályára lépett Demjén Rolf, Steinmetz Ádám és Csercsa Iván személyében. Érdekesség még, hogy kivételesen a 4-4-2 helyett a 4-3-3-as hadrendben álltunk fel, de megérte kockáztatni, bár jóval több gólt is lőhettünk volna. Az első félidőben sajnos Pétery Zolit le kellett cserélni sérülés miatt, helyére Wentzel Zoltán állt, akinek ez volt az első meccse HSC színekben, legutóbbi csapata pedig az Üllés SE volt. Pétery Zolinak mielőbbi felépülést kívánunk!

Összeállítás: Gál – Pétery (Wentzel), Molnár, Stadtmüller, Hegyi – Kása (Kovács), Pál, Besnyői – Apjok, Bedő, Pascoal

MLSZ futsal U17, Közép csoport, 12. forduló: 

Vasárnap délelőtt került sor a MAFC csarnokban U17-es futsal csapatunk utolsó idei fordulójára. A srácok sajnos 2 vereséggel zárták az évet. A 7 fős csoportból a BME Docler Akadémia már korábban visszalépett így 6 csapattal fejeződtek be a küzdelmek. A mi srácaink a csoport 5. helyén végeztek jobb gólarányuknak köszönhetően megelőzve a szintén 19 ponttal záró Szent Pál FC-Külker csapatát. A csapatnál a közelmúltban edzőváltás történt, hiszen immáron Rósa Viktor helyett Pintér Gábor felel a szakmai munkáért. A srácoknak bár hivatalos meccsük már nem lesz idén csütörtökönként a Vadaskerti úton, péntekenként pedig az ELTE ligában szerepelnek.

Eredményeink: HSC – Kelen SC 0-5, 1988 Déli Dupont FC – HSC 9-2

BLSZ III./ 2. csoport, 20. forduló: HSC – Budakeszi SC 2-1 (1-0)

Nagyon fontos meccs várt a csapatunkra, hiszen tudtuk, ha megnyerjük a mérkőzést előzni tudunk és fellépünk a 10. helyre. A tavasszal hazai pályánknak számító III. kerületi műfüvesre körülbelül 40 budakeszi szurkoló kísérte el kedvenc csapatát, akik végig biztatták övéiket, illetve szidták a hidegkúti ultrákat – HULK, akik viszont nem jelentek meg ezen a meccsen sem mint tavasszal eddig egyszer sem – ezzel meccshangulatot varázsolva a “stadionba”. 19 játékos jelentkezett játékra így Martin Bélának lehetősége volt megválogatni a 16 fős keretét, ami azért nem olyan gyakori esemény mostanság. A kezdőben kapott helyet a hosszú sérülése után visszatérő Lakatos Levi, akin bár még látszott a hosszú kihagyás, de egyértelműen nagy erősítést jelent majd, ha teljesen felépül. A kezdés előtt adódott egy kis probléma, hiszen a kezdőbe jelölt Remetei Ákos a bemelegítésnél jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, így helyén Hegyi Balázs kezdhetett. Csapatunk kezdett jobban és már a 3. percben egy gyönyörűen kivitelezett Pál Tibi góllal magunkhoz vettük a vezetést, sőt az első félidőben ezt többször is növelhettük volna, de nem sikerült sajnos. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a második félidőre változott a játékképe és inkább a vendégek veszélyeztettek.

A nyomás pedig a 73. percben góllá érett. Egy szöglet utáni kavarodás végén egyenlített a Budakeszi. Repült a szöglet zászló, pályára rohantak ünnepelve a vendég ultrák, akik egyébként egy előre elkészített transzparens kifüggesztésével üzentek a távolmaradó hidegkúti szurkolóknak: “MegterHelő Utazások a bLasz-ban, hagyjuK már!” A piros szövegből zölddel kiemelve a HULK felirat volt olvasható. Tekinthetjük ezt kihívásnak. Talán majd jövőre…

Bár HULK nem volt, jelen voltak törzsszurkolóink: Ollé János, “Nagyapa”, “Mérnök Úr”, Dajka Lajos és Gál Laci édesapja akik a végén ismét szerencsét hoztak, ahogy a CSHC ellen is tették az egyetlen győztes tavaszi meccsünkön. Történt ugyanis, hogy a 89. percben mondhatni a semmiből megszereztük a győzelmet jelentő második gólunkat. A 79. percben pályára lépő Apjok Gege csapott le egy két védő által elügyetlenkedett labdára, ám nagyon gyengén sikerült gurításáról mindenki azt hitte a kapus simán fogja. Csatárunk már visszafordult amikor észre vette, hogy rohannak felé a társak, hiszen a labda valahogy bevánszorgott a kapuba és ezzel megszereztük 2. tavasz győzelmünket illetve a Budakeszit megelőzve felléptünk a tabella 10. helyére. Köszönjük a minket elkísérő törzsszurkolóknak, hogy ott voltak, illetve gratulálunk a Budakeszi ultráknak, hogy az idegenbeli mérkőzésre is ilyen szép számmal eljöttek és meccs hangulatot teremtettek.

Összeállítás: Gál – Hegyi (Apjok ’79), Fehér, Cseh I., Rétfalvi – Stoll, Kovács, Horváth (Badon ’60), Kövesi (Remetei ’89) – Pál (Molnár ’70), Lakatos (Scherer ’46)

Martin Béla, vezetőedző: A kihagyott helyzetek miatt nagyon izgalmas lett a vége. Szerencsére most a bekapott gól után sem zuhantunk össze! Ha máskor bíráltam a fiúkat a hozzáállás miatt, most egyértelmű dicséretet érdemelnek, mindenki nagyon igyekezett ! Fontos győzelem volt a mai.”

A.G.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.