Vasárnap került sor a Téli Torna 5. fordulójának mérkőzéseire. A nap meglepetése a Rúg 6 FC pontszerzése volt, a másik két meccsen érvényesült a papírforma. A 33 FC bebiztosította helyét a március 1-én sorra kerülő döntőben.

Rúg 6 FC – Hidegkúti SC II 2-2 (1-1)

G.sz.: Cservák Gy. 19′, Hornyák 67′ ill. Novák 21′, Szilágyi 58′

A Hidegkútiak első csapata ezen a napon nem volt érdekelt, ezért akár megerősített csapattal is pályára léphettek volna a hazaiak, de az őszi első keretből csupán Bedő Domonkos szerepelt a jegyzőkönyvben, aki a cserepadon foglalt helyet és ott is csak azért mert az előzetesen kijelölt keretből 3 játékos is lemondta a meccset betegségre hivatkozva. Ettől függetlenül a BLSZ IV 3-as csoportját vezető Hidegkúti fakó számított a meccs esélyesének. Kiegyenlített parázs hangulatú mérkőzés volt, ahol a 19. percben a bordó mezesek szerezték meg a vezetést. A hazai kapuban ezúttal Pétery Zoltán védett, aki annak ellenére, hogy nem kapus hanem mezőnyjátékos, egyáltalán nem vallott szégyent.

A meccs első 10 percében hatalmas hóvihar tombolt, ám ezután egész nap tiszta volt az idő, csupán orkán erejű szel hátráltatta a csapatokat.

A 21. percben Novák Krisztián góljával egyenlített a kék mezes HSC. A 35. percben pedig sajnos megesett a torna első piros lapja is. Egy elég csúnya kapus támadás után (mely talán sárga lapos figyelmeztetést ért volna) a hazaiak földre került védője, Marton Károly vesztette el a fejét és utánrúgásért megkapta második sargalapját. Ez természetesen pályára nem illő cselekedet még akkor is ha első sorban az ekkor lesérülő és a meccset sérülten végig védő Péteryt védte.

A torna szabályai lehetővé teszik, hogy amennyiben piros lapos kiállítás van és az érintett csapat meg nem használta fel az összes csere lehetőséget, a kiállított játékos pótolható. Marton helyére a télen a megyei másodosztályú Üröm SC-ből “hazatérő” Kiener érkezett. A félidő maradt 1-1.

A második játékrész elején a frissen beállt újonc sajnos nagyon szerencsétlenül mozdult. A földről próbált éppen felállni amikor egy reccsenés hallatszott és sajnos már nem tudta saját lábán elhagyni a játékteret. Az már kiderült, hogy csont nem tört, de a szalag szakadás valoszinusitheto sajnos. Jobbulást kívánunk uj játékosunknak.

A hátralevő időben még 1-1 gólt szereztek a csapatok. Így a vége igazságosnak mondható 2-2 lett annak ellenére, hogy az utolsó percben Bedő Domat piros lapot érően buktatta Szilvási. A hidegkutiak nem érdemeltek győzelmet, a vendégek ezzel szemben az egy pontra mindenkeppen rászolgáltak.

Previfitt SE – Inter 04 2-1 (0-0)

G.sz.: Jakubik 59′, Kántor 77′ ill. Sütő 65′

A két csapat egy csoportban szerepel a BLSZ III. osztályban, ahol fél távnál a Previfitt van előrébb. Kiegyenlített, küzdős meccset hozott az összecsapás, melyen végül a Previfitt bizonyult 1 góllal jobbnak, így ők is először szereztek pontot a tornán, míg az Inter maradt az utolsó 0 pontos csapat.

33 FC – Amatőr SE 6-2 (2-0)

G.sz.: Simó 2′, 6′, Murányi 62′, 71′, 76′, Horváth 71′ ill. Lotfi 60′, 87′

A Harihárom egyenlőre megállíthatatlannak tűnik. 2 fordulóval a csoportkör vége elott mar bebiztositották a helyüket a döntőben. Az Amatőr SE ahogyan már megszokhattuk lelkesen küzdött, am nem tudtak leküzdeni az osztály és tudásbeli különbséget. A 33 nem csak a tabellát vezeti magabiztosan, de a góllövőlista első 3 helyén is az ő játékosaik állnak (9-8-7 góllal). A 33 FC igy mar biztos, hogy ott lesz a fináléban, ahogy az is fix, hogy Hidegkúti ellenfele lesz. Valószínűleg a HSC első csapata ellen küzdhet majd.

A mérkőzésekről készült gólösszefoglaló videó mar megtekinthető youtube csatornankon es a facebook oldalunkon.

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.