22 bajnoki gól 13 meccsen legyen szó akármilyen osztályról, megsüvegelendő teljesítmény. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 1 kupameccsen még 3 gólt szerzett ez azt jelenti, hogy 14 tétmeccsen 25-ször vette be az ellenfelek kapuját az ősszel házi gólkirályunk, Bedő Domonkos. Az őszi gólkirályi cím mellett, a legjobb játékosnak is őt választották meg társai. Bedő Doma válaszolt kérdéseimre:

Gratulálok mind a két címhez! Te hogyan összegeznéd a mögöttünk hagyott hónapokat?

Az új létesítmény mindenképpen meghatározó volt a csapat számára és ennek megfelelően kezdtük a szezont. Az új játékosok nagyon jól beilleszkedtek és igazi csapatként tudtunk működni. Én azt gondolom, hogy emiatt ment nekem is jobban a játék. Nagyon örülök, hogy ennyi gólt lőttem, remélem tudom folytatni a szériát. Szerintem ez eddig a legjobb szezonom, még ha csak a gólpasszaim számát nézzük, akkor is.

Azt mondod reméled tudod folytatni… A hidegkúti szurkolókat leginkább az érdekli, hogy hol? Ha jól tudom volt megkeresésed Pest megyéből, de külföldről is a német alacsonyabb osztályból. Ezekről mit érdemes tudni?

Volt megkeresés Pest megyéből, de azt élből elutasítottam, mert nem lett volna előrelépés. Korábban szerepeltem próbajátékon Ausztriában és az ottani edző már akkor leakart igazolni, de ez meghiúsult. Most Németországba költözött, ott lett edző egy alacsonyabb osztályú csapatnál és ő érdeklődött felőlem. Ez akár egy jó lehetőség is lehetne, anyagilag mindenképpen, de nem szabad elfelejteni, hogy még egy ideig Egerben tanulok. Szeretnék maradni, idehúz a szívem. Innen nehéz lenne eligazolni. Ha maradok – márpedig úgy néz ki – szeretnék tavasszal is hazajönni minden hétvégére a bajnokikra, bár ez sokszor elég nehézkes.

Tavaly nem is mindig sikerült, idén azonban egy hétközi kupameccset kivéve mindig voltál. Te kire szavaztál az ősz legjobbja szavazáson és miért?

Véleményem szerint Lakatos Levi visszatérése sokat jelentett. A Zuglói Kinizsi ellen elég tartalékosan álltunk fel és hamar emberhátrányba kerültünk. Ezen a meccsen nyertük meg szerintem az őszi szezont és ezen a meccsen – habár én rúgtam 3-at – Levi annyit robotolt a középpályán amennyit még sosem láttam tőle. Az egész csapat hatalmasat küzdött, ennek meg is lett az eredménye. A szezon legjobb, legemlékezetesebb meccse volt. Többek között ennek alapján én a Levire szavaztam.

Mi a saját célod tavaszra, illetve mi lehet a csapaté?

A csapaté mindenképpen a bajnoki cím kell legyen, szerintem ez nem kérdés. Minden meccset hozni kéne. A sajátom ennek megfelelően, hogy ehhez hozzásegítsem a csapatot. Ha kell akkor asszisztokkal, ha kell gólokkal. Nem mondom, hogy nem motivál a gólkirályi cím, de nem ez lebeg a szemem előtt, hanem a bajnoki cím.

Így legyen! Köszönjük!

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.