A nyáron Nagykovácsiban nehéz döntést hoztak meg a helyi felnőtt csapat játékosai és nem indultak el az idei bajnokságban, így az NKSE mint olyan, már nem rendelkezik csapatokkal. Utánpótlás egyesületek maradtak mára már csak a pont nyáron felújított nagykovácsi pályán. Az egyik oldalró szomorú a szomszédvár bedőlése, hiszen bár külön megyék bajnokságaiban szerepeltünk, a holtidényben mindig izgalmas ki-ki edzőmeccseket vívtak az ismerős játékosok egymással. A másik oldalról viszont örömteli, hogy bár többen szögre akasztották a cipőt, sokan a HSC-t választották folytatásnak, köztük Csóka Gábor, akit a társak a nyár legjobb igazolásának választottak meg.

Hogy érzed kiérdemelted a “nyár igazolása” címet? Hogy értékelnéd a saját őszi teljesítményedet?

Természetesen nagyon jól esett, hogy a sok új érkező közül engem választottak, még ha ez az ősz nem is sikerült túl jól számomra. A nyári felkészülést ugyan együtt kezdtem a fiúkkal, de különböző egészségügyi problémák miatt több hónapot is ki kellett hagynom, így végül csak a szezon második felében tudtam a csapat rendelkezésére állni. Arra mindenképp jó volt ez a félév, hogy megismerjem a csapatot és a HSC futballkultúráját (már ha van ilyen…), de a tavaszi idényben többet várok magamtól. A csapattól pedig legalább ilyen eredményes menetelést. Én amúgy nem emelnék ki senkit az új igazolások közül, mert a nyár legjobb igazolása szerintem az új létesítmény volt. Nem véletlen, hogy kb. 50 igazolt játékos van a két felnőtt csapatra és a heti két edzést is igen szép számmal látogatják. A HSC idei sikerei és a Nagykovácsi SE felnőtt csapatának sajnálatos megszűnése remekül tükrözik, hogy egy önkormányzatnak mekkora szerepe van az adott régió sportéletének meghatározásában. Az igényes és kulturált körülmények sokkal több embert vonzanak és az edzőnek sem mindegy, hogy épphogy ki tud állítani 11 embert, vagy 3-4 edzésben lévő játékos is ül még a padon. Szerintem bárki igazolhatott volna ide, az új pálya nélkül nem állnának így a csapatok.

Ha már szóba került az NKSE… Milyen érzéseid vannak a csapat megszűnésével kapcsolatban? Miért pont ide jöttél? Illetve fontos-e, hogy többedmagaddal érkeztél?

Az NKSE legsikeresebb évei még az érkezésem előtt voltak (összefüggés természetesen nincsen). Én mindössze 3 évet töltöttem a csapatnál, mely idő alatt folyamatosan vált egyre fásultabbá a társaság. A vezetőség és a csapat éveken át szélmalomharcot vívott az önkormányzattal, de a változatlan körülmények és ennek hatásai (szűk keret, alacsony edzéslátogatottság, fiatal játékosok hiánya, stb.) gyakorlatilag meggyilkolták a felnőtt csapatot. Az utolsó idényben már úgy kellett összehalászni az embereket egy-egy meccsre. Teljesen értelmetlen lett volna nekivágni egy újabb idénynek. A sors iróniája, hogy pont akkor újították fel a pályát, amikor megszűntünk, de így legalább az UP csapatok normálisabb körülmények között készülhetnek a jövőben. Nyáron nem kellett sokat gondolkoznom, hogy hol folytassam, hiszen több volt csapattársam is a HSC-be igazolt, egy új műfüves pálya is átadásra került és már 25 éve Hidegkúton lakom, így a környezet sem volt idegen. Ezúton is megköszönném mind a klubvezetésnek, mind a srácoknak, hogy felajánlották a teljes ex-nagykovácsi brigádnak a folytatás lehetőségét.

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.