A csapattársak angolai légiósunkat választották meg az ősz abszolút újoncának.Abszolút újonc alatt azokat értettük, akik most lettek leigazolva, eddig nem fociztak versenyszerű körülmények között. Sose könnyű egy új közegbe beilleszkedni, hát még akkor ha egyáltalán nem beszéled az adott nyelvet. Én már csak tudom… Chilében  megküzdöttem ezzel. Hellis Pascoallal, csapatunk angolai légiósávaql beszélgettünk:

A srácok szavazatai alapján te lettél az őszi szezon legjobb újonca. Hogy érzed kiérdemelted ezt a címet?

Hahaha vicces ez az újonc cím, hiszen már másfél éve itt készülök… Ha őszinte akarok lenni azt hiszem még sokkal több van bennem mint amennyit eddig a HSC-ben mutattam.

Elég sérülékeny vagy. Az ősszel sokat kellett kihagyj és jelenleg is lábsérüléssel bajlódsz. Mit gondolsz mikor térhetsz vissza a pályára?

Szerintem január közepétől már bekapcsolódhatok a felkészülésbe. Még több vizsgálaton kell addig résztvegyek. Ez egy különleges kezelés. Vért vesznek tőlem és a sérült lábrészbe visszafecskendezik. 

A második csapat keretébe tartoztál, de egy bajnokin az első csapatban is szerepet kaptál. Mi a célod a csapatban?

A célom, hogy hozzájáruljak a minél eredményesebb csapatjátékhoz. A csapatom nélkül nem érhetem el az igazi célomat…

Ami pedig mi lenne?

Az, hogy mindenkinél jobb legyek. Illetve, hogy a csapatunk minél többet fejlődjön.

Külföldiként biztos nehezebb a dolgod. Te ezt hogy látod? Hogy érzed magad nálunk?

Ez egy nagyon nyitott közeg. Az egyetlen problémám, hogy nem igazán értem amit beszélnek, de szépen lassan talán kezdem megtanulni a legfontosabb szavakat. Szerintem jó kis csapatunk van, egy jó közösség, ahol nem számít, hogy ki honnan jön…

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.