A napokban ünnepelte szülinapját vezetőedzőnk, aki a felkészülésről, az új játékosokról, a pályahelyzetről és a tavaszi tervekről nyilatkozott honlapunknak:

Utólag is Nagyon Boldog szülinapot! A kívánságok között volt a tavaszi szezont érintő?:))

Köszönöm szépen! Jó lenne simán bennmaradni!

Idén a TNT helyett a pest megyei felkészülési tornán szerepeltünk Diósdon. A csoport 3. helyén végeztünk. Hogy látod összességében jó döntés volt ide nevezni?

Mindenféleképpen jobb volt, mint tavaly, mert a csapatok között nem volt akkora különbség. Ott voltak kiemelkedő csapatok is, amolyan “félprofik”, itt azért kiegyensúlyozottabb volt a mezőny. Az is fontos, hogy az itteni mezőny sokkal keményebb focit játszott, mint amit megszoktunk. Ez okozott néhány kellemetlen élményt is nekünk. Sok futás, sok ütközés, nagy párharcok, agresszív játék voltak a jellemzők a csapatokra. A 3. hely talán reális. A Perbál jobb volt, de a Tárnok elleni meccsben több volt. Az utolsó meccset leszámítva elégedett vagyok. Ott szétestünk, és ismét kiderült, hogy nem vagyunk igazi “csapat”.

8 új játékos érkezett a télen, illetve még 2 légiós akikkel csak nyártól számolhatunk, illetve 1 távozó volt. Mi a véleményed a téli játékosmozgásról? 

Az érkezők nagy része igazán komoly erősítést jelent, már csak abból a szempontból, hogy akit én ismerek, azok mind járnak edzésre. Velük és az afrikai légiósokkal kiegészülve már 12-15 rendszeresen edzésre járó játékossal számolhatunk. Ez a mi szintünkön nagy szó.

Ha már itt tartunk…. bő a keret és tavasszal ismét üzemel a tartalék gárda. Szerinted jó döntés volt benevezni a BLSZ IV-be is?

Nagyon jó döntés volt. Mindenki eldöntheti, hogy mit tud vállalni. Rendszeres edzés, vagy amikor ráérek lejövök között választhatnak.

Kicsit sokkoló, de már eldőlt, leghamarabb júniusban térhetünk haza…az öregfiúk maradnak Solymáron, a felnőtt és a tartalék gárda pedig a III.ker. pályán fog szerepelni a hazai meccseken… Befolyásolni fogja ez a szereplésünket?

Szerintem sajnos igen.

Szerdán kupameccs az Ikarus BSE ellen. Nekünk a döntetlen is “elég” a továbbjutáshoz. Hogy látod? Van esély?

Nehéz ügy! Ha jó napot fogunk ki, igen. Kis pálya, nem tudnak sokat futni, mögénk kerülni, lefutni. Ha letámadnak és pánikba esünk, akár nagy zakó is lehet. Jó lenne az elején nem kapni gólt, az sokat dobhat a csapaton. Ahogy múlik az idő ők idegesebbek, mi erősebbek lehetünk! Egy korai gól mindent eldönthet!

Bár már mondtad, de mit vársz ténylegesen a tavasztól?

Én annak örülnék ha sikerülne simán (vagy nem simán) bennmaradni. Ősztől már teljesen más színvonalú munkát végezhetnék igazán elkötelezett játékosokkal, akik már megvannak. Ha holnaptól tudnánk nagy pályán edzeni, akár írásba is adnám a 6-8. helyet.

A.G.

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.