7 gólt szerzett az ősszel 13 bajnokin nyáron igazolt csatárunk, Novák Krisztián. Ezzel ő volt a tartalék csapat legeredményesebb játékosa. Az alábbiakban a Láng SK-tól érkező – ebből is látszik, hogy sokat kihagyott, hiszen a Láng már megszűnt – jűtákosunkkal készült interjút olvashatjuk:

Elégedett vagy a góljaid számával, illetve az őszi teljesítményeddel?

Csatárként a góljaim számával abszolút nem vagyok elégedett. Természetesen nagyon jó érzés, hogy én lőttem a legtöbb gólt a második csapatban ősszel, de a szereplés inkább a csapat érdeme. Új igazolásként gyorsan sikerült beilleszkednem és a srácok is segítettek ebben. Mentálisan nagyon erős a brigád és nem véletlenül lettünk őszi bajnokok. A lőtt góljaink sok játékos között oszlottak meg ezért különképpen örülök, hogy én lettem a házigólkirály. A teljesítményemmel új igazolásként elégedett vagyok, de tavasszal sokkal több gólt szeretnék lőni és bajnoki címhez segíteni a klubot.

Elég sokat hagytál ki. Hogy érzed sikerült utolérd magad? Illetve milyen közegbe kerültél?

Nagyban megkönnyítette a dolgomat a közeg. Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy jó helyre kerültem mind a játék stílusát, mind az embereket tekintve. Azt nem mondom, hogy teljesen utolértem magam, de amit szerettem volna és az őszből ki lehetett hozni, azt sikerült úgy érzem. Tavasszal még keményebben fogok edzeni és ez remélem a szerzet gólok tekintetében is meg fog látszani. Nagyon nagy segítség az új edzőközpont. Ez nagy szerepet játszott az őszi bajnoki címekben, hogy ilyen körülmények között készülhettünk. Reméljük az évvégén is lesz minek örüljünk majd.

Néha voltak surlódásid a csapaton belül. Az ARK SE elleni bajnoki alkalmával  például 2 rutinosabb játékosunknál is kiverted a biztosítékot, akik ezt ha jól tudom az öltözőben szóvá is tették. Az edzésmunkád példaértékű, hiszen szinte minden alkalommal ott voltál és odatetted magad, ugyanakkor a társaiddal néha méltatlan hangnemet ütöttél meg ha esetleg el-el rontottak passzokat, vagy nem téged kerestek a labdával. Ezenkívül a bírókkal is a kelleténél többet foglalkoztál a meccseken. Te is így élted meg ezeket a szituációkat és képes vagy ezeken változtatni, vagy benned másképp néztek ki ezek a szituációk?

Az ARK elleni meccs volt az ősz során a legnehezebb. Nem jött ki a két csapat közötti különbség és ez nem csak engem frusztrált. Magamra is ugyanúgy dühös vagyok egy elrontott lövés vagy passz után. A játék hevében szerintem előfordul ilyesmi, hisz ahogy én is a csapattársak is a lehető legjobbukat, de higgadtabban kell kezelni ezeket a szituációkat. A bíróknak nincs könnyű dolguk, de sajnos előfordult 1-1 meccs ami kicsúszott az irányításuk alól. Szerencsére ez nem járt pontvesztéssel az ősszel, de ha a játékunk még gördülékenyebb és szervezettebb lesz tavasszal, akkor az áhított bajnokicímet senki sem veheti el tőlünk.

Fehér Gyuri legendás felhívása már akármi is történjék az adott helyzetben elhangzik: “Kikót az első csapatba!” Tudjuk azt honnan ered ez? Reálisnak tartod-e, hogy esetleg tavasszal már az első kerethez tartozz?

Őszintén szólva, nem tudom honnan ered ez. Nagyon jól esik, hiszen ősszel azzal a céllal érkeztem, hogy először stabil tagja legyek a tartalék csapatnak, aztán a többit az idő eldönti. Az edzéseken továbbra is hozni kell a kötelezőt, de meccseken hatékonyabbnak kell lennem. Természetesen szeretnék az első csapatba kerülni és játszottam is egy kupa meccsen, ami nekem a legjobb visszajelzés volt a teljesítményemre vonatkozóan az ősszel. de azért ehhez még több kell. Én motivált vagyok és ha a csapat hasznára vagyok addig csak elégedett lehetek. A többi csak rajtam múlik. Ha kijön a lépés ahogy szeretném, akkor reális lehet az első csapatba kerülés.

Mi a célod tavaszra?

Az elsődleges cél a bajnoki cím ez nem is kérdés. Bár minden meccsen pályára léptem, szeretnék még meghatározóbb személy lenni. Ezt leginkább gólokkal és/vagy gólpasszokkal tehetem meg. Remélem minden jól alakul majd.

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.