Csapatunk valójában abba se hagyta, mert ugye nem tudjuk abbahagyni kedvenc kis sportunkat, de a vasárnapi edzőmeccsel hivatalosan is megkezdődött a felkészülés a következő szezonra.

Az első ellenfelünk a BLSZ IV. 3-as csoportjában ezüstérmet szerző és ezzel a BLSZ III. osztályba feljutó Zuglói Kinizsi SE volt. Ahogy ilyenkor az alacsonyabb osztályú csapatoknál nyaranta lenni szokott, nem biztos, hogy a csapatok a lehető legerősebb összeállításukban léptek pályára, mindenesetre jó kis mozgásnak megfelelt az új sporttelepünkön. Úgy tűnt a meccs előtt, hogy tökéletes “foci időben” kerül sor az összecsapásra, és viszonylag sok néző foglalt helyet a lelátón. Szép lenne majd ha a jövőben átlagosan ennyien jönnének ki meccseinkre, hát még ha egyszer kétszer megtelne a szektor.

A 3×30 perces mérkőzést sérült játékosunk Tamás Gábor vezette. Mivel kapusaink ma nem álltak rendelkezésünkre a szokásos mezőnyből beugró Ali és Cseh Laci védték hálónkat. Az első harmadban a Zuglóiak szereztek vezetést a Dinamo Torpedoból szerződtetett új csatáruk góljával. A középre tartó labdát Alinak nem sikerült hárítania pedig talán védhető lett volna, ellenben ezután 1-2 bravúrt bemutatott. A második játékrészben egy gyors gólváltás következett. Előbb csapatkapitányunk, Kovács Dani távoli löketével egalizált, majd ismét a zuglóiak voltak előnyben miután cserekapusunk Cseh Laci elcsúszott a kapu előtt és egy szerencsétlen gólt kapott. Jegyezzük itt meg, hogy bár mind a két kapott gól egy igazi kapusnak elkerülhető lett volna. A két mezőnyjátékos jó teljesítményt nyújtott és ha a jövőben úgy hozza a sors, hogy egy kapus sem lesz bevethető, velük bátran számolhatunk. A harmadik hardmadra már mindkét csapat több cserét végrehajtott és az idő is nagyot változott. Viharos erejű szél és eső nehezítette a körülményeket, melyekhez a hazai csapat viszonyult jobban és Cseh Pista és Hellis Pascoal góljaival sikerült megfordítanunk a meccset. A mérkőzésen kezdőként mutatkozott be csapatunkban Marton Karcsi és Csóka Gabi akik eddig a Nagykovácsi SE-t erősítették, illetve Kiss Tamás debütált még csereként a 3. harmadban.

A mérkőzés után a Zuglói Kinizsi SE vezetőedzője, Solymosi Csaba nyilatkozott:

“Baráti edzőmérkőzésen, hidegkúti barátainkkal nagyon jó kis meccset vívtunk. Sajnos az időjárás kicsit közbe szólt, de a szokásos jó hangulatban telt a meccs. Most is kikaptunk, ahogy szoktunk, de szívesen eljövünk bármikor, hogy egy ilyen jó csapattal játszunk. Köszönjük szépen a meghívást!”

Hidegkúti SC – Zuglói Kinizsi SE 3-2 (0-1,1-2)

Összeállítás: Borrna – Molnár, Marton, Cseh I., Cseh L. – Csóka, Kovács, Mikus, Scherer – Apjok, Bedő

Csereként pályára lépett: Pascoal, Kiss, Besnyői, Wentzel

 

A jelenleg ismert további felkészülési programunk:

07,19. szombat, 17:00 Dány KSK (Pest megye II.) – HSC / Dány

07.26. szombat Wolfs FC szülinapi nagy pályás torna / Ikarus műfű

07.30. szerda, 18:30 HSC – Csillaghegyi MTE (BLSZ II.) / HSC

08.01. péntek, 18:30 Bp. Erdért SE (BLSZ IV.) – HSC / Erdért pálya

08.03. vasárnap 9:00 II. Zugló Kupa (nagy pályás torna) / Kövér Lajos u.

08.09. szombat Strandfoci Kupa / Aquaworld

08.30. szombat 17:00 Pályaavató gálameccs / HSC

(További edzőmeccsek várhatóak, ezek a biztos időpontok eddig)

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.