2015/16-os szezon U/14-es bajnokság 2. forduló
HSC – BVSC 3:1
Darabos Richárd– Szoboszlai Szilveszter, Bíró Botond, Pásztor Szabolcs – Tégla Zsolt, Tüske Attila, Pongrácz Máté – Galli Gergő, Matyó Lajos.
Ezzel a kezdőcsapattal álltunk fel, a kispadon Kárpáti Máté, Fasang Lőrinc és Galli Bence ült. A BVSC az első fordulóban szintén vereséget szenvedett, a jegyzőkönyv tanúsága alapján csupa 2004-es születésű játékossal. Ezért előzetesen azt gondoltam, győzelmi esélyeink lehetnek. Ehhez képest – mert az a korosztály Bozsik tornán volt kénytelen játszani – csupa nagydarab, ránézésre 2002-es, 2003-as srác állt fel velünk szemben.
Az elején viszonylag kiegyenlített játékot láthattunk. Gondot okozott, hogy Ati nagyon visszafogottan kezdett és Lajos sem jött vissza időnként védekezni, ezért a középpályán rendszeresen létszámfölénybe kerültek a sárgák.
Az első komoly helyzet mégis az ő kapujuk előtt alakult ki. Boti félpályáról felívelt labdáját P. Máté szenzációsan fejelte – sajnos a felső lécre. Gergő többször is gólhelyzetbe kerülhetett, vagy abba hozhatott volna egy társat, de rendszerint nem a legjobb megoldást választotta. Aztán végre kihasználva gyorsaságát, egy megugrás végén okosan belsőzött a bal alsóba. 1:0
Sajnos nem sokáig vezettünk. Ati nem először maradt le az emberéről, elmentek a jobb szélen, az első lövést még Ricsi védeni tudta, azonban sajnos középre pattant ki a labda és közelről bekotorták. 1:1, és ez a félidő.
A második játékrészben sokáig nagy, kiegyenlített küzdelem folyt. Az ellenfél magas, gyors játékosaiban folyton benne volt az egyedül meglógás gólveszélye, és néha a rövid passzaiknál sem voltunk elég határozottak. Érződött, hogy aki itt gólt tud lőni, nagy lépést tesz a győzelem felé. Szerencsére ezt mi lőttük! Ati kapott nagyon jó labdát jobbról, gyakorlatilag gólhelyzetben, de rosszul vette át, oda a helyzet. Azonban legnagyobb erősségét, az eszét használta, szenzációs labdát adott K. Máténak, aki hat lépésről magabiztosan vágta be a labdát. 2:1
Ati pár perccel később újra főszerepet vállalt. Balról kapott egy jó labdát, amit belsővel, 12 méterről pompásan rúgott a bal alsóba. 3:1
Lajos percekkel később végleg eldönthette volna a meccset, amikor egy kiugratás végén a mozdulni sem tudó kapus mellett a kapufát találta el.
Az utolsó 5 percre Bence állt be a kapuba – hárított is egy nagy ziccert – Ricsi pedig a bal szélünkön villoghatott.
Szép, megérdemelt győzelmet arattunk, a csapat minden tagja kitett magáért. Ricsi nagyon magabiztosan, jól védett, Szilkó sokkal jobb volt, mint legutóbb, Szabi és K. Máté mindig biztos pont. Máté bal oldali középpályás posztról (!) szerzett gólt, Szabi szögletei és szabadrúgása kifejezetten veszélyesek voltak. Botival az élen – ő volt a mezőny legjobbja, határozott, kemény, gyors, szenzációsan helyezkedik – ez a csapatrészünk volt a legjobb. A középpályán Zsolti és P. Máté rengeteget dolgozott, ütközött, szerelt a sokkal nagyobbakkal szemben. Lóci inkább a második félidőben élt, akkor sok csele sikerült, jó labdákat adott. Ati az elején finoman fogalmazva halovány volt, azonban nyerő emberré vált, és ezt az akaratot nagyon tudom becsülni. Lajoson nagyon érződik, hogy ügyes, de kevés edzésre jár. A helyezkedésével, helyzetkihasználásával sem büszkélkedhet, de legalább nem hisztizett, reklamált. Gergő nagyon jól kezdett, de a végére elfáradt.
Hihetetlenül látszik, hogy mennyivel rutinosabbak a 2004-esek, sokkal higgadtabbak, megfontoltabbak. És nagyon tudnak küzdeni. A nagyobbak is meg fogják ezt tanulni és akkor még sokszor zenghet, hogy a hidegkúti srácok….
Azóta a srácok még 2 meccset lejátszottak, melyek egyaránt vereséggel végződtek:
Újbuda – HSC 3-2
HSC – Gloriett SE 1-5
Rósa Viktor

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.