Immár hivatalos, Apjok Gergely csapatunk technikai vezetője és játékosa testvércsapatunkban a Bp. Erdért SE-ben folytatja pályafutását.

-Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést és a legtöbben azt gondolták nem gondolom komolyan de a tegnapi napon már részt is vettem az első edzésen új csapatomban. Az előző szezonban világossá vált számomra, hogy az első csapat közelébe csak akkor van esélyem jelenleg odakerülni, ha nagyon sok a hiányzó és ilyenkor is csak 10-20 percekről van szó. Semmiféle sértődöttség nem volt bennem, csak egy pici csalódottság de leginkább saját magamban, viszont a tartalékcsapat lehetőséget biztosított arra, hogy minden hétvégén eleget játsszak. A következő szezonban már nem indítunk tartalék gárdát az első csapat szintjét pedig nem ütöm meg így a hozzánk legközelebb álló BLSZ IV-es testvércsapatunkat választottam, ahova már nagyon rég hívogat jó barátom aki a gárda edzője is egyben.

Felmerül persze a kérdés ki intézi tovább az egyesület napi ügyeit? Hiszen bár sokan nem tudják, de ez rengeteg munkával jár.

– Eszembe se jutott, hogy itt hagyjam a csapatot, pedig mióta Jóska Bácsi (Pokorny József) nincs velünk, rengeteg időt, energiát és pénzt fektettem ebbe a csapatba. Nyilván nem tőlem függ az egyesület működése, de azt gondolom mára eléggé fontos alappillére lettem a klubnak. Szóval lényeg ami a lényeg a továbbiakban is szeretném ellátni a technikai vezetői teendőket, sőt tavasszal megszereztem a Grassroots szervezői papíromat és augusztusban csinálom a C licenszes edzői tanfolyamot Szigetszentmiklóson. Ki tudja, lehet hamarosan egy  kis utánpótlás csapatot is edzhetek majd. Hol máshol mint Hidegkúton?!:)

– Soha nem állítottam, hogy tudok focizni, de nagyon szeretem ezt a sportot, leginkább pedig ezt a klubot és a HSC lesz az első nekem ezután is. Ahogy szükség lesz rám tuti visszatérek majd. Addig is a honlap, a facebook oldal, a HSC TV szerkesztésével megpróbálom segíteni a csapatot. Illetve a hangommal is persze, hiszen a HULK tagjának érzem magam és ott leszek velük minden meccsen amelyiken tudok majd. Mióta az évzárón bejelentettem a távozási szándékom, kaptam a sarat rendesen, de remélem, mindenki csak viccel és nem   gondolják komolyan. Aki ismer az úgyis tudja, hogy HSC for ever! Nagy álmom, hogy egyszer az NB III-ig vezessem majd ezt a csapatot, bár úgy hiszem ezt már a pályán kívülről teszem majd.

Apjok 124 mérkőzésen szerepelt összesen felnőtt csapatainkban, ezeken 76 alkalommal kezdőként, 47-szer pedig csereként lépett pályára. 25 gólt szerzett ezeken a meccseken, de 1 öngólt is vétett. 2 sárga lappal büntették, de pirosat soha nem kapott. Legerősebb szezonja a 2011/12-es volt amikor 33 mérkőzésen (27-szer kezdő, 6-szor csere) 20 gólt szerzett és ezzel második lett Bedő Doma mögött (33 meccsen, 23 gól) a házi góllövőlistán. Először középpályás volt még a serdülőben, az ifiben már belső védő, ma pedig már a csatár poszton szerepel.

Az Erdért és a Hidegkút viszonya régóta nagyon jónak mondható. A csapatok gyakran látják vendégül egymást a felkészülési időszakok alatt edzőmeccsekre, vagy teremtornákra, sőt régen az edzőtáborokban is közösen készült a két csapat. Ezen a nyáron ameddig Hidegkúton nem megfelelő az edzést látogatók száma a HSC-sek is az Erdérttel közösen készülnek. A játékos mozgás is gyakori. A jelenleg NB III-as RKSK-ban futballozó Garics Gábor mindkét csapatot erősítette hosszabb ideig, de Keszei Zsolt is a pesti zöld-fehérektől érkezett anno csapatunkba. A jelenlegi Erdért keretben 2 ex-hidegkúti játékost fedezhetünk fel. A csapatkapitány Steinmetz Ádám, illetve Demjén Rolf is korábban minket erősített. Az előző szezonban testvércsapatunk az utolsó helyen végzett a BLSZ III-as bajnokságban, így a BLSZ IV-ben folytathatja, ahol célja a bajnoki cím megszerzése lesz. Egymás elleni eredményeink mindkét meccsen 5-2 lettek, ősszel a Hidegkút, tavasszal az Erdért javára. A két csapat hamarosan összecsap egymással felkészülési mérkőzésen a Bp. Erdért SE pályáján.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.