2014 augusztus 30. … ez a dátum örökre belekerült a HSC históriás könyveibe.

Ezen a napon ünnepélyesen átadták a második kerület új sportkomplexumát korábbi füves pályánk helyén, mely nekünk is otthonunk lesz majd. Az egész napos rendezvényeket a Fürge Família futóverseny nyitotta, mely a sporttelepet körülvevő utcákban zajlott. Ezután következhetett az ünnepélyes pályaavatás. Előbb Láng Zsolt kerületünk polgármestere, majd Mészőly Kálmán az MLSZ nagykövete, végül pedig egyesületünk képviseleében Apjok Gergely, technikai vezetőnk mondott beszédet. Ezeket a szalag átvágása követte, majd jöhettek a focis programok.

A kispályákon az “Utcák, terek baráti körök” bajnoksága zajlott, 12 csapat részvételével. A nagypályán pedig legelőször az utánpótlás csapatok mérhették össze erejüket. Eredetileg 4 csapatos U11-es tornára került volna sor a 4 kerületi csapat részvételével, de mivel végülcsak a Pénzügyőr csapata tudta vállalni a részvételt, a mi U12-eseinket is aktiváltuk, hogy minden csapat legalább 2 meccset játszhasson. Az első mérkőzésen a mi idősebbjeink 7-1-re verték meg a véndég Pénzügyőröket, majd az U11-esek 6-0-al tették ugyanezt. Az utolsó csoport meccs a két hazai csapat részvételével amolyan döntőnek számított. Itt pedig a kicsik meglepték az egy évvel idősebbeket és 3-1-es győzelmével végül az U11-es csapatunk hódította el a serleget. Mindhárom csapat játékosai érmekkel térhettek haza.

Az első bajnoki mérkőzés új pályánk történetében tartalék csapatunk bajnokija volt, melyen pont testvércsapatunk a Bp.  Erdért SE volt a vendégünk. A meccset a milyeink kezdétk jobban. A meccs elején az 1-2 nappal korábban igazolt Novák Krisztián (Láng SK) talált be a kapuba, majd egy szemfüles szabadrúgás és egy szép akció góllal fűszerezett Fenyvesi dupla következett. Ellenfelünk sajnos még a félidő előtt szépíteni tudott, így nem sikerült teljes nyugalommal a szünetre vonulnunk.

A második játékrész elején ránktört a frász, hiszen az Erdért 1 gólra felzárkózott, sőt Molnár Csaba egy buta utánrúgásért egyből pirossal bűnhődött és mehetett zuhanyozni. Míg a mi megfogyatkozott csapatunkban sorra sérültek le a játékosok és a cserékkel sem sikerült megszilárdítanunk a védelmet, addig az ellenfél vérszemet kapott. Foggal körömmel próbáltuk megtartani az eredményt, hiszen ekkor támadásokat már nem igazán sikerült vezetnünk. Ennek ellenére a meccs végén mégi mi örülhettünk. 2 kontrából harcosan kibrusztolt BéeS gól zárta a meccset, így emberhűtrűnyban arattunk nagyon fontos győzelmet.

Apjok Gergely (játékos-edző): “Bár ez valószínűleg a megnyitónak szólt, de nagyon jó érzés volt nézők előtt játszani, sőt nyerni! A piros lap után azt gondoltamnem ússzuk meg a maradék 30 percet 5 kapott gól alatt, de büszke vagyok a csapatomra, mert nem csak megtartottuk, de szemfülességünknek köszönhetően növeltük is előnyünket. Eddig ez egy lesajnált tartalék gárda volt, ami  idén változhat és jó lenne ha harcban lehetnénk a dobogóért!”

Hidegkúti SC II – Bp. Erdért SE 5-2 (3-1) G.sz.: Novák, Fenyvesi 2, Szilágyi 2

Ezután jött a gálameccs, ahol öregfiúk csapatunk egy tipikus gálameccset játszott a vendég színészválogatott ellen. Bár a milyeink nyertek, a 3-2 nagyon nézőbarát eredmény lett, hiszen 5 gólt is láthattak a kilátogatók!

Az este szószerint fénypontja pedig az volt, amikor felkapcsolódtak a lámpák és az elsőcsapatunk is kifutott a gyepre, ahol a Rákosligeti AC-t fogadtuk a bajnokság lső forulójában. A nyáron a II-es csoportból a III-asba kerültünk, ahol ellenfeleink többségét nem igazán ismerjük. Így volt ez a RAC-al is, akikről csak annyi információnk volt, hogy tavaly az 5. helyen végeztek. A mieink viszont ezen az estén megállíthatatlanok voltak és bedarálták ellenfelüket, akiknél a nyomást a második félidőben nem mindenki viselte jól, így a piros is villant. Bedő Doma mesterhármast lőtt, mellette Stoll Gabi és Pál Tibi (11-esből) voltak eredményesek. A meccs után a játékosok a lelátóhoz vonulva, a szurkolókkal együtt ünnepeltek. Csapatunk az első helyről várja a folytatást. Igaz, hogy még csak 1 forduló ment le, de ilyen előkelő helyezésünk már régen nem volt.

Martin Béla (vezetőedző): “Azt hiszem mindenkinek egy életre szóló élmény volt a mai napon hidegkúti focistának lenni. A mai napon mindenki megérthette és megérezhette milyen érzés a jó csapatban játszani. Tudom, hogy nem fog minden meccsen így játszani a csapat, de ez a mentalitás sok mindenen átsegíthet minket. Mindenkinek köszönöm!”

Hidegkúti SC – Rákosligeti AC 5-0 G.sz.: Stoll, Bedő 3, Pál

Hajrá HSC!

Felettünk a nagy öregek biztos mind örömködtek és most mind nagyon büszkék ránk!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.