Miután az elmúlt 2 szezonban zsinórban kétszer szereztek ezüst érmet a Pest megyei futsal bajnokságban (tavaly pedig a kupában is bronzérmesként végeztek), nem volt kérdés, hogy az idén először meghirdetett NB III-as bajnokságban folytatják a hidegkúti futsalosok. A hivatalosan Regionális Bajnokság néven futó sorozat budapesti csoportjában 10 klub szerepel, köztük 4 magasabb osztályú klub (FTC-Futsal, TFSE, BME, Romhány SE) tartalék csapatai.

A hidegkúti csapat 18 fős keretéből 15 játékos nagy pályán is a HSC igazolt labdarúgója, 3-an pedig a Pilisszentiván SE játékosai (köztük a csapat kapitány – Kövesi Máté). Amire még inkább büszkék lehetünk, hogy a 18 játékosból 11 fő HSC nevelés, így valóban lokál csapatról van szó.

A csapatot az egyesület elnöke, Rósa Viktor irányítja aki a klub utánpótlásáért is felel.

A bajnokságból eddig 6 forduló ment le melyeken a következő eredményeket érte el csapatunk:

1.ford.: HSC – Fradi-Futsal II 2-4

2.ford.: Romhány SE II – HSC 7-10

3.ford.: HSC – Rákospalotai Reactor 5-2

4.ford.: Szent István SE – HSC 4-9

5.ford.: HSC – La Escuela 3-3

6.ford.: BME II – HSC 2-5

Az eddig megszerzett 13 ponttal jelenleg a tabella 4. helyén állunk csupán 2 ponttal lemaradva az egyaránt 15-15-15 pontos első három (Városgazda, TFSE II, FTC-Futsal II) mögött.

A mezőny nagyon sűrű ezért is lenne nagyon fontos minél több pontot szerezni az utolsó három őszi mérkőzésen (melyeken sorban a 2., 1., utolsó helyen álló csapatok lesznek az ellenfeleink):

11.08. szerda 20:30 HSC – TFSE II @ Klébi csarnok

11.15. szerda 20:30 HSC – Városgazda @ Klébi csarnok

11.21. hétfő 21:00 Budapest Police SE – HSC @ Csömör

A csapat célja az első szezonra a mezőny első fele (1-5. hely), de a dobogó közelsége elég csábító. Az őszi szezon végére talán okosabbak leszünk a reális célok tekintetében.

A hazai mérkőzések helyszíne a Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium sportcsarnoka (bejárat a Kökény utcából), ahol szerda esténként 20:30-tól fogadjuk az aktuális ellenfeleket. Legközelebb jövő hét szerdán (11.08.) a második helyen álló TFSE II látogat hozzánk egy budai rangadóra. A hazai mérkőzések megtekintése ingyenes, így várunk minden olyan lelkes hidegkúti lakost aki szívesen szurkolna fiatal, szerethető csapatunknak!

Hajrá Hidegkút! Teremben is!:)

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.