Túl vagyunk első mérkőzésünkön a BLSZ U17 bajnokságban. Sajnos nem sült el valami jól…

Nem voltak túl biztatóak az előjelek a meccs előtt, sajnos igen felforgatott csapattal, szűk kerettel utaztunk a XVII. kerületbe. Ennek az volt oka, hogy több játékosunknak nem volt érvényes sportorvosi igazolása, ill. vannak, akikre betegség miatt nem számíthattunk ezen a hétvégén.

Sajnos az utazásunk sem volt zökkenőmentes, ezért jelentős – kb. 25 perces – késéssel érkeztünk meg vendéglátónkhoz, emiatt kissé kapkodósra sikerült az öltözés, megbeszélés, bemelegítés. Szerencsénkre a játékvezető, és az ellenfél is jól állt a dologhoz, így 30 perces csúszással, de végre megkezdhettük idei első mérkőzésünket.

A csapat a következő összeállításban lépett pályára:

Juhász G. – Zoboki Á..; Klein H..; Gruiz-Sipos L.; Szalai Gy. – Csapody S.; Borzon M.; Keszei B.; Pamuk A. – Wallis L.; Jordán B. Cserék: Hegedűs A., Szoboszlai Sz., Darabos R. (Utóbbi két játékos a 2002-es csapatot erősíti, segítségképpen, a szűk keret miatt szerepeltek nálunk. Ezúton is köszönjük a segítségüket!)

Már a mérkőzés elején lehetett látni, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ellenfelünk az első perctől kezdve nyomás alatt tartott minket. A HSC fiataljai azonban állták a sarat, igaz több esetben nem rajtunk múlt, hogy már a meccs elején hátrányba kerüljünk, de a szerencse is mellénk állt, ill. Juhász Gergő több alkalommal is bravúros védéseket mutatott be. A 24. percben azonban megtört a jég, vezetést szerzett a hazai csapat. Ami ezután következett, arra talán a legvérmesebb Grund drukkerek sem számítottak…

A bekapott gól után, gyakorlatilag a középkezdést követően újra betalált ellenfelünk, ezt néhány perc után újabb találat követte. Ekkor már lehetett érezni, hogy kissé szétestünk. Helyzetünket nem könnyítette meg, hogy 36. percben cserére kényszerültünk, Zoboki fájlalta lábát, Hegedűs András váltotta. Ekkor még abban bízhatunk, hogy már nem történik félidőig fontosabb esemény, és a szünetben tudjuk rendezni a sorokat. Sajnos nem így lett, lefújáskor már 7:0-ra mentek a hazaiak.

Bíztunk benne, hogy a második félidőben jobban fel tudjuk venni a ritmust, de sajnos a Grund focistái ott folytatták, ahol abbahagyták, nagy lelkesedéssel folytatták a gólgyártást.

Az 54. percben cseréltünk, a hihetetlenül fiatal, 2002-es születésű Szoboszlai Szilveszter váltotta Pamuk Antit, majd az 58. percben a szintén 2002-es Darabos Ricsi mutatkozott be első ízben az U17-es bajnokságban. Talán sokan gondolhatták, hogy ez elhamarkodott dolog volt, de már a meccs kicsúszott a kezünkből, így legalább a fiatalok is játéklehetőséghez jutottak. Igaz, nem biztos, hogy ilyen bemutatkozásról álmodtak az U17-ben… A mérkőzés hátralévő részében a játék képe nem változott, mind fejben, mind fizikálisan fölénk nőtt a Grund, és meg sem álltak 19 gólig.

Gratulálunk ellenfelünknek, szépen, sokszor ötletesen játszottak, ezzel mi most nem tudtunk mit kezdeni. Pozitívum, hogy a mérkőzés rendkívül sportszerű volt, a sporinak csak néhány alkalommal kellett kisebb szabálytalanság miatt megállítani a játékot.

A nagy arányú vereség miatt nincs miért szégyenkezni, ellenfelünknél sokkal fiatalabb csapattal álltunk ki, így kijött a fizikális különbség, ill. biztosak vagyunk benne, hogy a Grund az élen fog végezni, mert mindentől függetlenül összeszokott, érett csapat benyomását keltette, mi meg ugye csak az út elején járunk…

Annyi biztos, hogy kis ízelítőt kaptunk az U17-es bajnokság erejéről, de fiatal játékosaink biztosan hamar belerázódnak, és felveszik a ritmust. Sok gyakorlás, edzés vár még ránk, és lehet, hogy már tavasszal a visszavágón szoros meccset játszunk a Grunddal a Pokorny Sportcentrumban!

HAJRÁ HSC!

 

Scherer Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.