Sorozatunkban bemutatjuk azokat a játékosokat akik a téli átigazolási időszakban csatlakoztak csapatunkhoz és tavasztól nálunk folytatják pályafutásukat. A hatodik bemutatkozó Fehér György,aki a Pest megyei III. osztályban szereplő Budajenő KSE-től érkezik csapatunkhoz.

Született: 1974.08.22.

Posztja: belső védő, belső középpályás

Eddigi klubjai: Vasas, Balassagyarmat, HSC, Páty, Budajenő KSE

Miért döntöttél a váltás mellett? Maradsz a Budajenő edzője vagy ezt a pályát most jegeled egy ideig? Miért pont Hidegkút?

Másfél éve abbahagytam a játékot, mert felkértek, hogy legyek a Budajenő edzője, és én nem hiszek a játékosedző intézményében. Ezen idő alatt is edzettem, de bajnoki meccseket nem játszottam. Másfél év azonban pont elég volt egyelőre az edzőségből. Úgy gondoltam, vissza kell adni a helyieknek azt, ami a helyieké. Szerencsére pont volt egy állás nélküli edző, aki Budajenőn lakik, és megbeszéltük, hogy ő átveszi a csapatot. Ez most télen történt, és már most látom, hogy jó döntés volt, hiszen az új edző hívására olyan helyi játékosok is visszatértek a csapathoz, akik az én elveimmel nem értettek egyet, vagy épp nem volt kedvük játszani. Úgyhogy most nem edzősködöm. És hogy miért pont Hidegkút? Minden valamire való futballemlékem Hidegkútról származik. Bár előtte is játszottam, itt tanultam meg, mi az a csapat. Életre szóló barátságokat kötöttem ennél a klubnál. Hogy mást ne mondjak, kis pályán a mai napig együtt játszom Mikulesz Lacival és Mikulesz Zsolttal, akivel még 24 évvel ezelőtt, a Hidegkút ifi-ben játszottam, de például most megyek Somhegyi Gábor 40. születésnapjára, akivel szintén az ifiben játszottam együtt. Ott lesz a születésnapon Grátzer Zoltán, Serestey Balázs, Kohut András, Horváth Károly, Szekszárdi János. Őket mind-mind Hidegkúton ismertem meg, és immár 24 éves barátság köt össze minket. Igazi barátság. Olyan, hogy bár van, akivel évekkel ezelőtt találkoztunk, a beszélgetést onnan tudjuk folytatni, ahol akkor abbahagytuk. De barátként tekintek Véber Rudira vagy épp Molnár Csabára, akivel szintén együtt játszottam korábban a felnőtt csapatban. Hidegkúton tanultam meg, mi az a futball, és mi az a csapat. Sőt, egy szakmát, és hivatást is adott nekem a klub, pontosabban annak korábbi elnöke, Pokorny József. Amikor leszereltem, nem volt munkám, és Józsi bácsi elvitt a mentőkhöz. Azt mondta, amíg nem végzek a főiskolán, jó leszek betegszállítónak. Az újságírás mellett 15 évig dolgoztam a mentőknél, és a főiskola mellett elvégeztem a mentőápolói iskolát. Bárhova is igazoltam, Hidegkúton mindig barátként fogadtak.

Mik a terveid a tavaszra nézve?

Az embernek be kell látnia, mikor kell abbahagyni végleg a nagy pályás futballt. Én még nem láttam be, és úgy érzem, tartozom a HSC-nek, így azt beszéltem meg a Martin Bélával – akivel korábban szintén együtt játszottam – hogyha egyszer eljön a visszavonulás ideje, akkor az Hidegkúton érjen. Így érzem majd teljesnek a pályafutásom. Persze, még játszani szeretnék, azt hiszem, belső védőként és/vagy belső középpályásként hasznára lehetek a csapatnak. Meglátjuk mit, vagy épp mennyit bírok. Vagy viccesen, mennyit bír belőlem a csapat. Ahogy most láttam, az élbolytól már le vagyunk szakadva, de egy esetleges bajnoki címmel – amit ugye jövőre érhetünk el – már nyugodtan azt mondhatom, hogy teljes volt a pályafutásom, hogy teljes volt hidegkúti szerepvállalásom.

Mivel foglalkozol jelenleg és mik a terveid az edzői pályával?

Megfertőzött a futball. Ugyan 15 évig mentőztem, ez idő alatt elvégeztem a Komlósi Média Stúdió újságíró szakát. A mentőzés alatt a Sport Plusznál dolgoztam, Jelenleg a fourfourtwo.hu vezető szerkesztője vagyok, emellett három saját sportoldalam van, a mifocink.com, a misportunk.com, és a mozduljra.com. Ezekből az első a magyar futballról szól és ez megy gőzerővel, úgy érzem, egyre többen megismerik és megszeretik. Természetesen a jövőben szeretnék edzősködni, mivel TF-es edzői végzettségem van, de jelentkeztem a licenszes képzésre is. Az elmúlt másfél évben kicsit belefáradtam a felnőttekbe, így azt gondolom, a jövőben az utánpótlás-nevelésben (talán Hidegkúton) szeretnék szerepet vállalni.

Legyen így és köszöntünk ismét a HSC családban!

Sorozatunk ezzel nem ért véget, hiszen további érkezőink is vannak. Folytatás hamarosan…

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.