Sorozatunkban bemutatjuk azokat a játékosokat akik a téli átigazolási időszakban csatlakoztak csapatunkhoz és tavasztól nálunk folytatják pályafutásukat. A hetedik bemutatkozó Esterházy Mátyásaki a jelenleg NB III-as REAC-tól érkezik csapatunkhoz.

Született: 1988.01.29.

Posztjai: kapus, belső védő, csatár

Eddigi klubjai: BVSC, Vasas SC, III.kerületi TUE, Budafok FC, Kecskeméti TE, REAC, Újpest FC II, Budaörsi SC, REAC

2 szezonnal ezelőtt vonultál vissza az NB II-ből, most pedig a BLSZ III-ba térsz vissza. Miért hagytad abba anno a focit és most, hogy hogy újra kezded?

Abbahagytam, mert más perspektívát láttam a civil életemben. Elkezdtem dolgozni egy neves játékos-ügynökségnél, majd a társammal önálló ügynökség építésébe fogtunk. Hiányzik a játék, ezért kezdem újra, és miattad a BLSZ III-ban.

Szerepeltél az NB I-ben, az utánpótlás válogatottakban, az NB II-es liga válogatottban, foglalkoztál játékvezetéssel is és a családban is többen kötődnek a focihoz. Te mivel foglalkozol ma? Illetve nem hiányzik-e a profi focista élet?

Ma egy játékos-ügynökséget vezetek, több, mint 20 játékos pályafutását segítjük. Hiányzik a futball, de a munkám révén elég közel vagyok a profi focisták életéhez.

Amikor beszélgettünk említetted, hogy kipróbálnád magad kapus edzőként is. Ezt mennyire gondoltad komolyan? Illetve ki volt a te kedvenc edződ ha volt ilyen? Kitől tanultál a legtöbbet?

Kapusedzőként már dolgoztam a REAC-nál, nagyon élveztem a munkát, mert szerencsére egy nagyon tehetséges kapussal, Steer Bencével dolgozhattam. Bármikor elkezdeném újra, a munka mellett fantasztikus kikapcsolódás. A legtöbbet Kakas Lászlótól, Pálinkás Andrástól és Knotz Lászlótól tanultam. Mindenkitől mást. Hármukat összegyúrva a világ legjobb edzőjét kapnánk.

Sokan meglepődnek, de ha minden igaz nem a kapuba, hanem a mezőnybe tervezel visszatérni. Meguntad a portáskodást? Azért nyugtass meg minket ha egy szem csoda kapusunk Gál Laci kihagyna egy meccset (fényévente egyszer van ilyen) akkor bevállalod a vészkapus szerepét?

Igen, élvezném, ha mezőnyben játszhatnék, de természetesen, ha szükség lenne rá, azonnal beállnék a kapuba.

Van még célod a labdarúgás területén akár játékosként, akár edzőként akár bíróként vagy menedzserként amit elakarsz érni?
Természetesen vannak céljaim, de már leginkább játékos-ügynökként. Egy nyugat európai  ügynökségi modellben gondolkodom és úgy látom, hogy a játékosok is vevők erre.
Sok sikert kívánunk Matyinak ehhez és köszöntjük a HSC családban. Sorozatunkból már csak 1 rész van hátra. Hamarosan ezzel jelentkezünk.
A.G.

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.