Csapatunk holnap megkezdi a 2013/14-es szezont, de nézzük mik történtek a mögöttünk hagyott nyári szünetben.

Az egyesület az önkormányzattal közösen pályázva elnyerte 1 nagy és 3 kicsi műfüves pálya építését. Azzal a reménnyel vonultunk nyári szünetre, hogy  a pálya esetleg már az őszi szezonra elkészül. Ez nem így lett sőt ha minden igaz 2 hét múlva kezdődnek a munkálatok, melyek 8 hetet vesznek majd igénybe. Az ősszel az öregfiúk Solymáron játsszák majd hazai mérkőzéseiket, a felnőtt és az utánpótlás csapatok, pedig csak idegenben küzdenek majd felcserélve a pályaválasztói jogot.

Bár már az előző szezon végén is sokszor szó volt róla, de a nevezések leadásakor dőlt csak el véglegesen, hogy idén nem indítunk tartalékcsapatot a BLSZ IV-ben. A 2013/14-es szezonba az alábbi csapatokat neveztük a Budapest bajnokságba: Felnőtt BLSZ III/2.cs., Öregfiúk II. osztály/2.cs., U14 nagypálya. Illetve az MLSZ futsal versenyébe neveztük U17-es futsalosainkat. Egy utólagos kitétel miatt (csak 13. életévét betöltött játékos szerepelhet) azonban vissza kellett léptessük U14-es csapatunkat, hiszen csomó gyerek elesett volna a versenykörülmények között való szerepléstől. Kérelmeztük a Pest megyei szövetségnél, hogy fogadják el nevezési szándékunkat az U14-es 3/4-ed pályás bajnokságba, ahol fiatalabbak is pályára léphetnek és ezt ők el is fogadták, így nem maradnak bajnokság nélkül a srácok, maximum kicsit többet kell majd utazniuk.

A tartalék csapat megszűnése azt is jelentette egyben, hogy szűkítenünk kell a keretet, így több játékosnak, köztük régi motoros hidegkútiaknak is meg kellett köszönjük az eddigi munkát, de sajnos nem érte meg a tartalék csapatot üzemeltetni. A legtöbben közülük átmenetileg felhagytak a focival, de voltak akik eligazoltak, hogy máshol több játék lehetőséghez jussanak. Az érkezők oldalán 3 nevet említhetünk. Scherer Gábor a Csillaghegyből, Tamássy Attila pedig a Zsámbékból érkezett. Mindketten technikás, képzett labdarúgók, de 3-4 szezont kihagytak és ez természetesen látszik is rajtuk, ám ahogy utolérik magukat a csapat segítségére lesznek mindenképpen. A 3. név pedig Pétery Zoli aki bár nem nevezhető új igazolásnak, kisebb kihagyás után reaktiválta magát, de ismét hamar a védelem oszlopos tagja lehet. A legnagyobb erősítés mégis az lehet, hogy a nyár elején még távozni szándékozó házi gólkirályunk Bedő Domonkos az ősszel is minket erősít majd.

Érkezett: Scherer Gábor (Csillaghegyi MTE), Tamássy Attila (Zsámbéki SK)

Távozott: Apjok Gergely, Nagy Tamás, Csercsa Iván (mind3 Bp. Erdért SE), Kukurta László (Ecser SE)

 

A Hidegkúti SC 27 fős kerete a 2013/14-es szezonra:

Kapus: Gál László

Védők: Hegyi Balázs, Badon Attila, Cseh István, Remetei Ákos, Soós András, Feczer Áron, Pétery Zoltán, Molnár Csaba, Fenyvesi Bence

Középpályások: Tamássy Attila, Bücs Dénes, Pál Tibor, Kovács Dániel, Horváth Barnabás, Tamás Gábor, Stoll Gábor, Botzheim Csaba, Besnyői Márk, Pap József, Borzás István, Stadtmüller Viktor

Támadók: Rétfalvi László, Bedő Domonkos, Szilágyi Gábor, Scherer Gábor, Lakatos Levente

 

A nyári felkészülés alatt csapatunk szokásához híven rengeteg edzőmérkőzést játszott, melyeken természetesen soha nem tudtunk 100%-os kerettel felállni, de edzések helyett mozgásnak kifejezetten jól használtak. 2 napot eltöltöttünk a szokásos balatonszemesi “edzőtáborban” ami elég jó hangulatban telt, viszont az egyik edzőmeccsen Tamás Gábor és Botzheim Csaba is sajnálatos sérülést szenvedtek, így ők még nem bevethetőek az ősz elején. Elindultunk az I. Csep-Gól kupán is, ami egy nagyon színvonalas torna volt kellemes környezetben, nagyon jó minőségű pályán. Itt s igaz volt, hogy azon a 2 meccsen ahol kitudtunk állni első csapatunkkal színvonalas meccseket vívtunk, viszont ahol csak mondjuk 3 HSC játékos volt keretben és a szurkolóink segítettek ki bennünket, annak nem sok értelme volt.

Felkészülés 2013. nyár:

Bp. Erdért SE (BLSZ IV.) – HSC 0-1 (félbeszakadt a 80. percben)

Dél-Balaton FC (S.M. II.) – HSC 2-2

Dél-Balaton FC II (S.M. IV.) – HSC 3-4

Budajenő KSK (P.M. III.) – HSC 5-4

Csep-Gól Soroksár II (BLSZ IV.) – HSC 7-1

PILE SC (P.M. III.) – HSC 3-1

Budakalászi MSE (P.M. II.) – HSC 5-2

Szent Pál Akadémia II (BLSZ III.) – HSC 1-0

Inter 04 (BLSZ III.) – HSC 2-0

FC Pifu 04 (BLSZ IV.) – HSC 3-0

Közterület SK II (BLSZ IV.) – HSC 6-2

Inter 04 (BLSZ III.) – HSC 2-6

Mérleg: 3 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség

 

A bajnokságról annyit kell tudni,hogy idén is 14 csapatos lesz és 3 esik ki, illetve 1 jut fel ahogy eddig is. Kiestek tavaly a Bp. Erdért SE, Erzsébet SK és a Bp. Polgári SE. Feljutott a BLSZ IV-ből hozzánk a Csepel HC akik simán nyerték a BLSZ IV-et. Feltöltés miatt idekerült a másik csoportból kieső ABE Darazsak csapata. Az Újbuda II-vel idén már nem találkozunk hiszen ők feljutottak, kiesett viszont közénk a Duna SK a II. osztályból akik tavaly a kupából ütöttek ki minket. Nem nevezett a BLSZ II-re a tavaly ott simán bennmaradó Chinon SE, így ők is hozzánk kerültek. A másik csoportban tavaly bronzérmet szerző 33 SE pedig átsorolást kért így őket felcserélték régi nagy ellenfelünkkel a Közgáz SC-vel, akikkel idén már nem csapunk így össze.

Sorsoltak a Budapest kupában is. Az első körben a BLSZ IV-ben szereplő Híd-Únió gárdájához látogatunk majd. A párharc 1 meccsen dől el, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat a továbbjutó.

Amit én ebben a szezonban a csapattól várok, az a minél jobb szereplés a bajnokságban, ami minimum bennmaradást ér majd még ebben az erős mezőnyben is. A kupában pedig szintén minél messzebb szeretnénk jutni. Alacsonyabb osztályú csapattól pedig semmiképpen sem szeretnénk vereséget szenvedni. Hamarosan vezetőedzőnkkel, Martin Bélával készült interjút is olvashattok honlapunkon.

A.G.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.